Brandy

Armenië is de bakermat van wijnen en brandy’s van de wereld. Het land waar vele mooie Brandy merken vandaan komen. En dat is niet voor niks, want hier worden sinds de oudheid al druiven geteeld. Maar ook de ligging van Armenië is bijzonder gunstig. Het land bezit alle componenten om een mooie brandy te maken: de overvloedige zon in de Ararat Vallei, het kristalzuivere water van de bergen en de vruchtbare bodem. Zowel het ambacht als de bron van de druif proef je terug in de diverse bijzondere brandy’s.

Toont alle 16 resultaten

Inheemse druivenrassen uit Ararat vallei

Voor de productie van Armeense brandy worden meestal de pure inheemse druivenrassen gebruikt uit de bekende Ararat Vallei. De bekendste druivenras is Voskehat, maar ook Garandmak, Chilar, Mskhali, Kangun en Banants zijn uitstekende rassen. In de maanden september en oktober worden de druiven voor de brandy verzameld. Op dat moment hebben de druiven nog niet een hoog suikergehalte, wat belangrijk is voor de specifieke smaak voor brandy.

Prachtige smaak

Armense brandy is van zeer hoge kwaliteit, gekruid en divers. Door het sterke continentale klimaat in Armenië, met temperaturen die uiteen lopen van -10 tot +40, heeft de Armeense brandy een bijzondere zachtheid en harmonie in de smaak. Geniet van de heerlijke Armeense brandy’s met uw zelfbereide lokale mediterrane gerechten.

Breed assortiment Armeense brandy’s

DrinkRituals heeft diverse Armeense brandy’s in haar assortiment. Met name de Ararat is een populaire Armeense brandy. Ontdek de brandy van DrinkRituals en waan je even helemaal in dit prachtige en veelzijdige land.

Genatzt! Proost!