fbpx
×

Brandy

Op zoek naar een bijzondere soort cognac (Ook wel brandewijn of brandy genoemd)? Dan heeft u met de Ararat Brandy een echt pareltje in handen. Ararat Brandy is verreweg de bekendste producent in Armenië als het om sterkedrank gaat. Al sinds 1887 maakt Ararat, vernoemd naar het nationale symbool de berg Ararat, de beste brandy van Armenië. Inmiddels is de Yerevan Brandy Company verantwoordelijk voor de productie. Hiervoor worden alleen de beste witte druiven gebruikt. Aangevuld met lokale vruchten, noten en helder bronwater. Dankzij de zonnige heuvels en mineraalrijke dalen proeft u de smaak terug van eeuwenlange wijn- en likeurtradities. Meer weten? Hieronder vertellen we u meer over de Ararat Brandy uit Armenië. 

Ararat Brandy kopen

Achter het merk Ararat vindt u verschillende soorten brandy’s of cognacs. Ararat Brandy’s kenmerken zich door volle smaaktonen die een harmonieuze, zachte smaak in de mond geven. De afdronk is bij de meeste soorten Ararat Brandy licht vurig, waardoor een spannende combinatie van zoet en fel ontstaat in de mond. De Ararat Brandy’s zijn ideaal om te combineren met een mooi gerecht of als digestief na de maaltijd met een espresso. De brandy’s worden gemaakt van verschillende inheemse druivenrassen die zowel bij grote wijnboerderijen als bij lokale telers gekweekt worden. Het oogstmoment van deze druiven ligt tussen september en oktober. Het suikergehalte in de druif is dan nog laag, wat de smaak van de Ararat Brandy uiteindelijk ten goede komt. Bekende brandy’s van Ararat zijn onder andere:

  • Ani, minimaal zes jaar oude brandy. Vernoemd naar de oude hoofdstad van Armenië.
  • Otborny, een brandy die na zeven jaar rijpen verkocht mag worden. Rijke smaak, met toets van sinaasappel.
  • Akthamar, wordt pas verkocht nadat hij tien jaar gerijpt heeft. Intens en vurig van smaak.
  • Dvin, bekend historisch merk. Onder meer gegeven als geschenk door Jozef Stalin aan Winston Churchill tijdens conferentie van Jalta. Ook deze cognac heeft minstens tien jaar gerijpt en doet niet onder voor zijn Franse evenknie.

Ararat Brandy: persoonlijk advies

Bij Drinkrituals vinden wij het niet alleen belangrijk dat u geniet van een glas goede Armeense brandy of cognac. Wij hechten ook waarde aan uw mening en smaak. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een uniek geschenk voor vrienden, familie of zakenrelaties, dan geven wij u graag persoonlijk advies. Weet u niet goed waar u moet beginnen? Dan begeleiden wij u bij het uitkiezen van uw Armeense of Georgische dranken.

Uniek aanbod

Wist u bovendien dat het aanbod drank in ons assortiment uniek genoemd mag worden? Als een van de weinige Nederlandse importeurs van Armeense wijnen en sterkedranken is Drinkrituals altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Aan de hand van verschillende combinaties wijnen en likeuren hebben we een zo’n divers en uniek mogelijk aanbod samengesteld. Inmiddels weten de bekende wijnhuizen en sommeliers deze Armeense wijnen en speciaaldranken meer en vaker op waarde te schatten. Langzaam maar zeker maakt iedereen kennis met de kwaliteitsdranken uit het land in de Kaukasus.

Laat u verrassen!

Op zoek naar een mooie fles wijn, brandy of andere likeur om vrienden en familie te verrassen? Dan zijn onze Armeense producten echte aanraders. Kijk gerust eens rond in onze webshop of neem contact op als u vragen heeft over een specifiek soort drank. Wij horen graag uw mening of smaakvoorkeuren. Laat u verrassen door ons aanbod.

Tip: geef uw relaties een mixbox cadeau. Deze kunt u ook zelf samenstellen met verschillende soorten dranken. Hét unieke cadeau voor de feestdagen, verjaardag of jubileum.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?