Karas Areni & Khndoghni 2016

Karas Areni & Khndoghni 2016 is een Special Edition Armeense blend van twee inheemse druivenrassen, die al eeuwen in de lokale viticultuur bekend staan.

Wist je dat Areni Noir als ‘signatuurdruif’ van Armenië geldt? Deze oeroude druivenras heeft opvallende overeenkomsten met Pinot Noir. Niet wonderlijk dat hij erkend wordt als de voorvader van Pinot Noir. Maar de druif Khndoghni lijkt, met zijn goede structuur en tannines een belangrijke ingrediënt voor deze wijn te zijn.

Ben je benieuwd wat het betekent voor een wijn om Armeens te zijn? Het antwoord vind je in de fles van Karas Areni & Khndoghni 2016. Hij is verleidelijk, stout, gewaagd, fris en fruitig.

Proefnotities:
In het glas heeft deze elegante wijn een onweerstaanbare diep-robijnroode kleur met donkerpaarse tonen. De wijn kenmerkt zich door een intense aroma met elegante hints van kersen, specerijen en donkere chocolade. De smaak is intens met geweldige balans tussen fruit en houtveroudering. Een evenwichtige zuurgraad en ronde tannines met een ondertoon van rijp rood fruit, chocolade, zoete specerijen, resulterend in rood fruit, mineralen en kruiden in de aangenaam zachte langdurige afdronk.

Kortom een wijn om van te genieten.

Wijn- Spijscombinatie:
De wijn is lekker bij hertenbiefstuk, gegrild vlees, en oude kazen.

 

17,00

Dit bedrag is inclusief BTW
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Vanaf 120,- GRATIS verzending
Helpdesk +316 - 188 90 377

Beschrijving

Armenië geldt als bakermat van de wijn. Armeense wijnbouw kent al meer dan 6100 jaar geschiedenis. Most werd er eeuwen geleden in potten van klei vergist en vervolgens in ondergrondse Karasen (amforavaten) bewaard.

In 2011 resulteerden de archeologische opgravingen in Areni1 grot tot de vondst van ’s werelds oudste wijnproductie, die waarschijnlijk van 4000 v. Chr dateert.

 armenian-karas-cellars