Karas Classic Red Dry

Karas Classic Red dry 2016 is een interessante blend van vier prachtige druivenrassen– Syrah, Cot, Cabernet Franc en Tannat. Een uitzonderlijke blend vanuit Armenië, een land dat als de bakermat van de wijnbouw geldt.

Proefnotities:
Deze elegante wijn heeft een intens rijke robijnrode kleur, harmonieuze fruitige aroma’s van braambes en geuren van rood fruit, aangevuld met hinten van blonde tabak. De zeer tanninerijke Tannat in Karas Classic Red Dry wordt in deze blend verzacht met Cabernet Franc, waardoor het een goed gestructureerde wijnen oplevert met een groot aciditeit.

12,50

Dit bedrag is inclusief BTW
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Vanaf 120,- GRATIS verzending
Helpdesk +316 - 188 90 377

Beschrijving

Het Wijnhuis

Karas Wines is in 2002 gesticht, toen Ernikyan Familie besloot om in de Armeense wijnbouw te investeren en deze terug te brengen naar zijn geboorteplaats. Hiervoor hadden zij de meest geschikte plek voor de wijngaarden in de regio Armavir gevonden die zich dicht bij de (heilige) berg Ararat bevindt. Om het project te realiseren en moderne wijnen te creëren  ging het wijnhuis een samenwerking aan met Argentijnse wijnmaker Gabriel Rogel uit Mendoza en bekende wijnconsultant Michel Rolland.

vineyards Karas wines

Het wijnhuis is zeer milieubewust en past een duurzame en organische filosofie toe om ervoor te zorgen dat de wijngaarden gezond zijn en vrij van chemische toevoegingen blijven. Dankzij de speciale terroir van Armavir (1100 meter boven de zeespiegel) met een gunstige vulkanische bodem en een uniek Armeense klimaat met ongeveer 360 zonnige dagen per jaar worden er uitstekende wijnen met veel structuur gecreëerd.

Karas grapes

Tom Cannavan van wine-pages.com koos voor 24 september 2018 de Karas Klassiek rode wijn uit Armenië voor zijn vlog. Hoor wat hij erover vertelt!