Karas Classic White Dry 2017

Karas Classic White Dry 2017 is een unieke blend van lokale en internationale variëteiten.
In deze blend van Kangun, Chardonnay, en Viognier druiven proef je de potentie van de bodem die maximaal uitgedrukt is door de gestructureerde zuurgraad van de druiven.

Karas Classic White Dry is een soepele, zwoele wijn, die over buitengewone eigenschappen beschikt. In de glas geel van kleur met subtiele tinten van groen, prachtige aroma’s van peer, perzik en ananas. In de mond krachtig, bloemig en redelijk kruidig. In de lange afdronk zachte hinten van salmiak.

Wijn- Spijs:
De wijn is heerlijk te combineren met zalm, tonijn, schelpdieren, wild en gevogelte.

 

12,00

Dit bedrag is inclusief BTW
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Vanaf 120,- GRATIS verzending
Helpdesk +316 - 188 90 377

Beschrijving

Het Wijnhuis

Karas Wines is in 2002 gesticht, toen Ernikyan Familie besloot om in de Armeense wijnbouw te investeren en deze terug te brengen naar zijn geboorteplaats. Hiervoor hadden zij de meest geschikte plek voor de wijngaarden in de regio Armavir gevonden die zich dicht bij de (heilige) berg Ararat bevindt. Om het project te realiseren en moderne wijnen te creëren  ging het wijnhuis een samenwerking aan met Argentijnse wijnmaker Gabriel Rogel uit Mendoza en bekende wijnconsultant Michel Rolland.

vineyards Karas wines

Het wijnhuis is zeer milieubewust en past een duurzame en organische filosofie toe om ervoor te zorgen dat de wijngaarden gezond zijn en vrij van chemische toevoegingen blijven. Dankzij de speciale terroir van Armavir (1100 meter boven de zeespiegel) met een gunstige vulkanische bodem en een uniek Armeense klimaat met ongeveer 360 zonnige dagen per jaar worden er uitstekende wijnen met veel structuur gecreëerd.

Karas grapes