Rosé wijn

Niet alleen in Frankrijk worden bijzondere wijnen geproduceerd, ook in Armenië kent men heerlijke rosé wijnen. De Armeense rosé wijn is in Nederland nog niet zo bekend en de verkooppunten zijn vrij beperkt. Met name bij Armeniërs, die oa. in Nederland wonen is de Armeense rosé wijn een groot gemis. Tijd om daar verandering in te brengen.

Toont alle 4 resultaten

Een rijke wijntraditie

Al meer dan 1000 jaar geleden waren de Syrah druiven, waar deze wijn van gemaakt wordt, bekend in Europa. Tijdens de Kruistochten werden ze vanuit het Midden-Oosten naar Frankrijk gebracht. De andere druivensoort die gebruikt wordt voor rosé is de Areni. Door de hoge ligging van Armenië, liggen de wijngaarden ook op grote hoogtes van 1600 meter. Hierdoor zijn de druivenrassen bestand tegen de fylloxera bacterie.

De meeste druiven uit Armenië worden als gewone tafeldruiven gebruikt, maar wij zorgen dat u kunt genieten van deze nog onbekende, maar smaakvolle rosé wijnen.

Syrah druiven voor stevige Rosé wijn

De Syrah druif, ook wel Shiraz genoemd, is een stevige, smaakvolle druif die veel zon nodig heeft. Hij geeft zijn beste wijnen in een warm en droog klimaat en daarover beschikt Armenië natuurlijk in overvloed. Als de druif goed wordt gecultiveerd krijgt hij een dikke schil, waardoor de wijn niet alleen veel kleur krijgt, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid tannine. De geur varieert van anjers, viooltjes tot chocolade tonen, zwarte kersen en bessen. De rijke smaken van de Syrah wijnen doen denken aan zwarte peper, pruimen, een vleugje tabak en cacao.

Sterke Areni druif voor full-bodied rosé wijnen

De Areni druif is een oeroude, inheemse druivenras. Hij groeit op aan de grens van Armenië. Ook deze heeft een stevige, dikke schil, is bestand tegen veel ziektes en kan strenge winters weerstaan. De Areni geeft droge en halfdroge full-bodied rosé wijnen die bekend staan om hun hoge kwaliteit. De smaken variëren van kruidig tot kersachtig en bevatten de warme smaak van specerijen.

Breed assortiment rode Armeense rosé wijnen

DrinkRituals heeft een breed assortiment Armeense rosé wijnen in haar assortiment. Met name de Areni en de Syrah zijn populaire Armeense, rosé wijnen.

Ontdek alle Armeense rosé wijnen en waan je even helemaal in dit prachtige en veelzijdige land.

Genatzt! Proost