Amforawijn

In Armenië, Georgië en andere landen op de Kaukasus is amforawijn erg bekend en wordt hier al duizenden jaren geproduceerd. De wijn wordt gemaakt en bewaard in kruiken of amforen, ook wel ‘Qvrevri’ genoemd. Amforawijn is een echte delicatesse en u verrast vrienden, zakenrelaties of genodigden door deze wijn te schenken. Geschikt voor een informeel etentje, zakelijk diner of als kwaliteitswijn bij een goede borrel. Ontdek de veelzijdigheid van de amforawijn en bestel snel een of meerdere flessen in onze webshop. U herkent wijn gemaakt in amfora’s aan het oranje logootje boven het product.

Showing 1–24 of 38 results

Amforawijn kopen

Dankzij herleefde interesse in de oude technieken na de val van de Sovjet-Unie, bloeit de wijnbouw in de Kaukasus als nooit tevoren. Ook de speciale, traditionele amforawijn vindt langzaam maar zeker zijn weg naar de wereldwijde markt. Amforawijn heeft een heel eigen karakter en bijzonder veel smaak. Dit heeft alles te maken met het maken en bewaren van de wijn in grote, aardewerken kruiken of amfora’s. Zeker het proberen waard dus!

Diverse smaken

De manier van wijn in amfora’s maken gebeurt ook anno nu nog op een ambachtelijke manier. Al is het alleen maar dan de wijn ook daadwerkelijk rijpt in de aardewerken kruiken. Voor deze wijn kunnen zowel rode als witte druifsoorten gebruikt worden. Kenmerkend voor wijn uit de Kaukasus zijn de witte druifsoorten die oranje wijn leveren. Door de bewaring en manier van maken in combinatie met het aardewerk, krijgen deze wijnsoorten een diepe, eigen smaak. De smaak is nauwelijks vergelijkbaar met wijn die op andere manieren gemaakt wordt.

Een bijzondere druifsoort

Nog even over die oranje wijn. Dat is een unieke wijn die op de Kaukasus gemaakt wordt. De speciale oranje wijnen zoals de Rkatsiteli zijn uniek in hun soort en kan ook in kruiken of amfora’s worden gemaakt en bewaard. De basis is een witte druif die na het persen tijdens het fermentatieproces een oranje kleur krijgt. De smaak van een oranje wijn valt niet helemaal te vergelijken met de standaard witte wijnen die we in Nederland drinken. De wijn kent namelijk een zeer rijk smakenpalet, met herkenbare noot- en vruchttinten. Oranje wijnen zijn steviger en vaak ook bitterder door de tannines die in de wijn voorkomen.

Meer over wijnen

Onze wijnen bestelt u eenvoudig in onze webshop. Onze wijnen kunt natuurlijk zelf drinken, maar zijn ook geschikt om als cadeau te geven. Armeense en Georgische wijnen zijn een uniek en smakelijk cadeau voor iedere wijnliefhebber. Bekijk ook eens onze speciale geschenkenpakketten met deze exotische wijnen. Deze pakketten kunt u eventueel zelf samenstellen. Heeft u nog vragen over een bepaalde wijnsoort of over de levering van onze producten? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen graag dat u zo optimaal kunt genieten van onze wijnen.