Bio en Natuurwijn

Wijn die op een duurzame, milieuvriendelijke manier wordt gemaakt noemen we Bio en Natuurwijn. Niet alleen is Bio en Natuurwijn relatief nieuw, de wijnen worden ook met het jaar beter. Wat begon als een beweging om wijn op een traditionele en milieuvriendelijke manier te maken, is uitgegroeid tot een omslag onder wijnproducenten. Tegenwoordig vindt u dan ook steeds vaker wijnhuizen die Bio en Natuurwijn maken en of verkopen. Of een wijnsoort een Bio of Natuurwijn is, kunt u aflezen aan het groene EU Certified organic-logootje op de fles. Deze vindt u dan ook terug op onze website.

Showing 1–24 of 26 results

Bio en Natuurwijn kopen

Uiteraard wordt met de populariteit van bioproducten de keuze ook steeds groter. Bio en Natuurwijn bevindt zich op een alsmaar groeiende markt. Inmiddels zijn alle soorten wijn, van wit tot rood en van droog tot zoet, verkrijgbaar in een Bio of Natuurwijn-variant. Bio en Natuurwijn uit ons assortiment focust zich met name op wijnsoorten uit Armenië of Georgië. Twee relatief onbekende wijnlanden die bezig zijn aan een opmars in de mondiale wijncultuur. Ook voor wijnen geldt: u weet pas wat u lekker vindt als u een wijn geproefd heeft.

Bio en Natuurwijnen: een uniek productieproces

Belangrijkste factor die meespeelt bij het produceren van Bio en Natuurwijnen is het gehele, milieuvriendelijke productieproces van de druiven. En dat begint al wanneer de wijnranken worden aangeplant tot het moment dat de kurk op de fles gaat. Een kennismaking met Bio en Natuurwijn:

  • Wijnbouw: natuurwijn mag alleen natuurwijn genoemd worden als het op een biologische of biodynamische manier wordt gemaakt. Dat betekent dus dat de wijnranken zonder chemische of milieuonvriendelijke bestrijdingsmiddelen zijn bespoten en er geen kunstmest is gebruikt, maar ook dat de druiven ouderwets met de hand worden geplukt zonder machines.
  • Gist: wijn wordt gemaakt van gist. Biologische of natuurwijnen worden gemaakt met alleen natuurlijke gisten vanuit de druif zelf en dus geen gist die opgekweekt is op een wijnboerderij of laboratorium.
  • Originele zuurgraad: vaak worden er (kunstmatige) geur- of smaakstoffen aan een wijn toegevoegd voor een betere zuurgraad. Bij biologische wijn ontbreken deze stoffen. Wat je proeft is dus de oorspronkelijke zuurgraad van de wijn.

Proef ik een verschil?

Smaken verschillen natuurlijk, toch is er een duidelijk verschil te herkennen tussen biologische of niet-biologische wijnen. Omdat er bepaalde stoffen, zoals sulfiet, vaak in kleinere mate terugkomen in biologische wijn, proef je dat meteen. Ook belangrijk om te weten: de kwaliteit tussen biologische wijnen onderling verschilt nogal. Zo kan de smaak van sommige biologische wijnen zelfs nog veranderen wanneer de wijn gebotteld is. Bij Drinkrituals weten we dit echter, waardoor we de biologische wijnen onze collectie niet zomaar uitkiezen en altijd op een professionele manier uitproberen, proeven en keuren.

Meer weten over wijn

Drinkrituals heeft een uniek aanbod wijnen. Grotendeels wijnen uit landen op de Kaukasus, zoals Georgië of Armenië. Maar we blijven zeker niet stilzitten, want onze collectie blijft groeien. Zo richten we inmiddels ook op de drinker van Europese wijnen, met een unieke selectie uit Frankrijk en Italië. Bent u benieuwd naar ons volledige assortiment? Kijk dan rond op onze website. Wanneer u op zoek bent naar een specifieke wijn- of druifsoort, maar u deze niet gevonden krijgt kunt u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie, wijntips of zelfs wijn-spijscombinaties.