Dessertwijn

Naast witte, rode of rosé wijn bestaat er ook dessertwijn. Deze wijn, die vaak een zoete smaak heeft, wordt vaak gedronken als afsluiter van een diner of informeel etentje. Niet zelden komt de dessertwijn op tafel in combinatie met een kaasplankje of een dessert waarin chocolade is verwerkt. En die combinatie is niet zo verwonderlijk. Bent u dus op zoek naar een goede dessertwijn of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees hieronder meer over de verschillende wijnopties die wij aanbieden en combineer een van onze dessertwijnen met uw gerechten.

Showing all 20 results

Dessertwijn kopen

Dessertwijnen zijn er in allerlei varianten, smaken en soorten. Met als bekendste type dessertwijnen de port (zowel rood, rosé en wit) en muskaatwijn. Ook sherry’s vallen officieel onder de genoemde dessertwijn, maar worden soms ook tot de sterke dranken gerekend. Dessertwijnen hebben vrijwel allemaal een bepaalde overeenkomst, namelijk dat ze zoet van smaak zijn en fruitige aroma’s hebben. Dat betekent echter niet dat een dessertwijn hetzelfde is als een zoete wijn (zoals een witte wijn). Maar door het suikergehalte in de dessertwijn, kunnen sommige varianten zelfs wat ‘stroperig’ en dikker zijn.

Onze speciale wijnen

Drinkrituals heeft een divers aanbod dessertwijnen uit voor West-Europa vrij onbekende wijnlanden zoals Armenië en Georgië. Wij laten u graag kennis maken met deze bijzondere wijnen die vaak op hun manier onderscheidend zijn. Kenmerkend voor dessertwijnen uit de streken rond de Kaukasus is het gebruik van vruchten. Zo vindt u in onze collectie verrassende wijnsoorten zoals kweepeerwijn of wijn op basis van granaatappel en bramen. Een zoete, unieke keuze waarmee u uw gasten zeker kunt verrassen!

Desserttips voor wijn

We vertelden het al even hierboven, maar met name hartige desserts zoals een kaasplankje, maar ook chocolade gaan goed samen bij de, meestal, zoete wijnen. Toch hoeft u deze wijn niet per se bij een dessert te drinken. Hij doet het ook goed als een fijne wijn bij een borrel. Echter is het niet aan te raden om deze zoete wijn in combinatie met een hoofd- of voorgerecht te drinken, aangezien de meeste soorten van zichzelf vrij ‘zwaar’ zijn. Houdt u niet zo van een overdreven zoete wijn bij het dessert? Geen probleem! Er zijn ook wijnsoorten die droger en frisser zijn. Net als dat er mousserende (met koolzuur) wijnen bestaan die geschikt zijn om te drinken bij een dessert.

Meer weten? Wij helpen u graag!

Drinkrituals is een expert op het gebied van wijnen. Zo treft u in onze collectie niet alleen wijnen uit Armenië of Georgië, maar ook van andere bekende wijnlanden uit de gehele wereld. Wij hebben een wisselende collectie wijnen, waardoor u altijd een verrassend aanbod heeft om uit te kiezen. Twijfelt u of u een bepaalde wijn bij een gerecht kunt combineren? Of wilt u meer informatie of wijnen? Neem dan gerust met ons contact op. Samen met u kijken we dan naar de wijn en spijscombinatie, eigenschappen van uw wijnen en meer. Vul het online contactformulier in via de website en kom met ons in contact.