Mousserende wijn

Mogelijk denkt u bij mousserende wijn aan champagne of prosecco. Dat is niet geheel onterecht, want ook deze bekende wijnen vallen onder de noemer ‘mousserende wijn’. Maar er zijn nog veel meer soorten! Zo ook uit landen op de Kaukasus, zoals Armenië en Georgië. Deze relatief nieuwe wijnlanden zijn goed voor geheel nieuwe en verrassende smaken. In ons assortiment hebben we onder andere Armeense en Georgische mousserende wijn opgenomen. Maak kennis met deze soorten en bestel ze direct in de webshop.

Showing all 6 results

Mousserende wijn kopen

In een paar simpele muisklikken bestelt u een of meerdere flessen mousserende wijn in ons assortiment. U profiteert van een snelle levering en scherpe prijzen. Onze mousserende wijnen kunt u tijdens allerlei gelegenheden drinken. Of het nu een zakelijke borrel is of juist een wat informeler samenzijn met vrienden: onze wijnen passen altijd. Per wijnsoort vindt u in ons assortiment een uitgebreide beschrijving, inclusief smaakkarakter en informatie over het wijnhuis of de maker. Zo bent u ook meteen op de hoogte van de wijn én het verhaal wat er achter deze wijn steekt.

De eigenschappen van mousserende wijn

Bij mousserende wijn heeft u ongetwijfeld het beeld van een bubbel- of schuimwijn in gedachten. Vaak is een mousserende wijn een witte wijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ook rode of rosé wijnen kunnen koolzuur bevatten. Dat geldt eveneens voor zoete of droge wijnsoorten. Mousserende wijn komt eigenlijk in alle wijnstreken op de wereld voor. Populaire druifsoorten zijn vooralsnog West-Europese rassen, waaronder de prosecco druif of macabeo in het geval van cava. Deze wijnsoorten bevatten doorgaans een iets hoger alcoholgehalte. U drinkt ze dan ook bij lichte gerechten, zodat het koolzuur niet al te zwaar op de maag ligt. Denk aan vis, gevogelte of (lichte) amuses.

Bubbelwijn van de Kaukasus

Drinkrituals is gespecialiseerd in wijnen die nét even anders zijn. Grotendeels bevat ons assortiment wijnen van landen op de Kaukasus. Want hoewel we in Nederland vaak wel exotischere wijnen uit landen zoals Zuid-Afrika, Australië of Chili drinken, zijn Georgië of Armenië een stuk onbekender als wijnland. Wij vinden dit zonde, aangezien beide landen een rijke wijncultuur kennen al duizenden jaren oud is. Tijd om deze unieke wijnen dus aan u te presenteren. Doordat er gebruik wordt gemaakt van authentieke, inheemse druifsoorten in deze wijnen, ervaart u werkelijk een andere smaaksensatie.

Profiteer van onze mogelijkheden

Bij Drinkrituals.nl vinden we het belangrijk dat u zo optimaal mogelijk geniet van uw wijn. Niet alleen van de drank zelf, maar ook van de presentatie. Daarom kunt u onze mousserende wijnen ook combineren in een geschenkset of mixbox. Zo kunt u vrienden, kennissen of zakenrelaties een écht unieke verrassing bezorgen. Deze wijnen toveren bij iedere liefhebber een lach op het gezicht of geniet zelf van de heerlijke smaken. Heeft u nog vragen over onze service of bezorgopties? Neem dan contact op.