Oranje wijn

Oranje wijn is in Nederland nauwelijks bekend. Gelukkig is deze wijnsoort aan een ware opmars bezig en wordt hij steeds vaker geschonken. Oranje wijn heeft een heel eigen, uniek karakter en smaak. Hoewel de wijn van witte druiven wordt gemaakt, is deze wijn niet met witte wijn te vergelijken qua smaakprofiel. Wijn met een oranje of amberkleur wordt traditiegetrouw veelvuldig gedronken op de Kaukasus in bijvoorbeeld Georgië en Armenië. In ons assortiment vindt u dan ook diverse oranje wijnen uit deze streek. En die zijn zeker het proberen waard!

Showing all 15 results

Oranje wijn kopen

De oranje wijnen uit ons assortiment zijn uitermate geschikt om te drinken bij een borrel, etentje of zakelijk diner. Als u deze wijn schenkt, weet u zeker dat u de mensen om u heen imponeert. De prachtige, lichtoranje kleur in combinatie met een rijk bouquet aan smaken, zorgt ervoor dat deze wijnsoort lang blijft hangen in de mond. En dat heeft alles te maken met het maakproces, dat wezenlijk anders is dan wijn maken op de Westerse manier. We raden het u dan ook aan om voor een echte, authentieke Georgische of Armeense wijn te kiezen als u echt aan nieuwe smaken, geuren en tonen wil beginnen.

Smaakprofiel

De wijn kent een bijzonder en complex smaakprofiel dat niet goed te vergelijken valt met andere soorten wijnen. Er zijn uiteraard ook een hoop verschillende soorten wijn met oranje kleur. Oranje wijn is vrij fruitig, met herkenbare tonen van appels, peren of abrikoos. Anderzijds zijn ook veel wijnen geroemd om een (aangenaam) bittertje en een wat nootachtige smaak. Dit komt ook door de relatief vele tannines die in deze wijnsoort voorkomen. Druifsoorten die gebruikt worden zijn onder meer de Khikhvi, Kisi en Rkatsiteli uit Georgië en de Voskehat uit Armenië.

Een traditionele manier van wijn maken

Naast dat deze wijn dus al heel lang bestaat en wordt geproduceerd op de Kaukasus en inmidels ook in West-Europa, onderscheiden met name de Georgische wijnen zich van de anderen. Deze wijnsoorten worden namelijk vaak nog op de oude manier gemaakt en bewaard in de zogenoemde ‘Qvevri’ of aardewerken kruiken. Deze kruiken geven de wijn een unieke smaak en een heel eigen karakter. U herkent deze speciale Qvevri-wijnen aan het oranje logo bij het product in onze webshop.

Onze wijnen zelf ervaren

Onze wijnen bestelt u eenvoudig in de webshop. U kunt ze zelf schenken voor uzelf, uw vrienden of familie, maar de wijnen zijn natuurlijk ook een mooi cadeau om te geven. Met name de unieke Armeense en Georgische wijnen zijn een smakelijke verrassing voor iedere wijnliefhebber. Deze zijn daarom beschikbaar in speciale mix- of cadeauboxen. Deze kunt u eventueel zelf samenstellen. Heeft u nog een vraag over onze wijnen, levering of andere service? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag, zodat u optimaal kunt genieten van onze producten!