Rosé wijn

Rosé wijn is naast witte en rode wijn de meest gedronken soort wijn. Rosé wijn of simpelweg rosé doet het dan ook goed in de zomermaanden, waarin hij veelal (gekoeld) wordt gedronken. Inmiddels is er een brede keur aan rosé wijnen op de markt. En niet alleen uit traditionele wijnlanden: naast Frankrijk, Italië of Spanje bestaan er ook rosé wijnen uit relatief ‘nieuwe’ wijnlanden zoals Georgië, Armenië. Benieuwd naar de wijnen uit ons assortiment en bent u op zoek naar meer informatie? We vertellen u er graag meer over.

Showing all 13 results

Rosé wijnen kopen

Diverse rosé wijnen koopt u bij Drinkrituals voor een scherpe prijs. Maar allereerst is het belangrijk om eens te kijken naar rosé. Want wat is rosé eigenlijk en wat maakt dit type wijn anders dan bijvoorbeeld rood of wit? Anders dan vaak wordt beweerd of gedacht, maakt men rosé wijn uit blauwe of witte druiven (of een mengsel van beide soorten). Het mengen van een rode en witte wijn om rosé te maken is echter uit den boze. Sterker nog: dit is verboden bij het maakproces! De smaak van rosé wijnen is over het algemeen ook een stuk frisser dan een rode of witte variant. Dit komt door het lage tanninegehalte in de wijn, wat hem minder ‘stevig’ maakt.

Waarom kiezen voor een rosé wijn?

Hoewel wit en rood de meest gedronken soorten zijn, zijn er altijd liefhebbers voor rosé te vinden. Logisch, want de rosé is tijdens de zomermaanden een verfrissende drank die u, net als witte wijn, zo rond de 8 en 10 graden Celsius drinkt. Verder combineren rosé wijnen uitstekend met zeevruchten, lichte salades, vis en andere lichte gerechten. Een ander kenmerk van rosé is dat alle soorten fruittonen in zich hebben. Dit verschilt per soort en de aroma’s verschillen van verfrissende sinaasappel tot tonen van kersen.

Drinkrituals: meer dan wijn

Het kiezen van de juiste wijn, bijvoorbeeld bij een etentje of bijeenkomst, is een niet onbelangrijk proces. Het is immers de kunst om de juiste combinatie van wijnen met eten te combineren. Denk daarbij aan de verschillende gangen die u eet, maar ook de producten zoals verschillende soorten vlees of vis. Wat uiteindelijk de beste keuze is, is geheel aan jou. Gelukkig bent u bij Drinkrituals aan het goede adres om de smaakpapillen op de proef te stellen. Samen met u kiezen we een wijn uit die bij u en uw gasten of gerechten past! Niet alleen het combineren met gerechten, maar ook persoonlijke smaken. Dit doen we op basis van een uitgebreid smaakprofiel.

Online adviezen: wij helpen u graag

Drinkrituals is een expert op het gebied van wijnen. Met vooral een passie voor Georgische en Armeense wijnen willen wij u als wijnliefhebber kennis laten maken met een groot bouquet aan smaken, soorten en type wijnen. Ook als u niet zozeer een wijndrinker bent, maar een speciaal soort wijn zoekt (bijvoorbeeld als een cadeau of zakengeschenk) denken wij ook graag met u mee. Vul hiervoor het online contactformulier in. Wij helpen u graag om de beste wijn voor u en uw gezelschap te vinden!