Yerevan Areni & Karmrahyut 2017

Yerevan Areni & Karmrahyut 2017 is een echte Armeense blend van twee inheemse druivenrassen, Areni Noir en Karmrahyut. De Areni Noir is de belangrijkste blauwe druif van Armenië, die al eeuwen bekend staat in de Armeense wijnbouw. De druif heeft veel overeenkomsten met Pinot Noir en samen met Karmrahyut geeft frisse, elegante en kruidige wijnen.

Proefnotities:
In het glas is de Yerevan Areni & Karmrahyut aangenaam verassend met korte tranen, rijk robijnrode kleur en opvallend kruidige geur, aangevuld met delicate aroma’s van framboos, aardbeienjam, gedroogd fruit en noten. In de mond sappig, fris en kruidig met hints van kersen, lichtgroene peper en tabak tonen. Een elegante wijn met zijdezachte tannines, goed gestructureerd, mooi rond en zeer goed uitgebalanceerd, aangenaam en gemakkelijk te drinken. De lange afdronk is gebalanceerd en aangenaam.

Wijn- spijscombinatie:
Voordat je de wijn serveert, leg hem eerst een kwartier in de ijskast en serveer op 16°C bij een gegrilde kalfsentrecôte, hertenbiefstuk, Gruyère of Camembert.

8,95

Dit bedrag is inclusief BTW
Op voorraad
Voor 16:00 besteld, morgen in huis
Vanaf 120,- GRATIS verzending
Helpdesk +316 - 188 90 377

Beschrijving

Unieke en Originele terroir van Armenië

De geografische en klimatologische omstandigheden van Armenië zijn uitzonderlijk voor de druiventeelt. De complexe wisselwerking van natuurlijke omstandigheden binnen het kleine grondgebied van het land veroorzaakte en beïnvloedde de vorming van een vrij eigenaardige reeks grondsoorten- van de vulkanische en semi-woestijnzone tot de bergweidebodems van het alpiene type. In de meeste berggebieden is het klimaat droog en continentaal. In deze gunstige klimatologische omstandigheden groeien de wijnstokken op eigen, niet geënte wortels tussen 850-1650 meter boven de zeeniveau. Vulkanische, kleiachtige bodem en kalkstenen, strenge temperaturen met ijzige winters en hete zomers, aanzienlijke hoogtes boven de zeespiegel kenmerken het interessante en verbazingwekkende authenticiteit van Armeense wijnen.

Andere suggesties…