Beschrijving
Wijnhuis
Een van de jongere wijnproductiebedrijven in Vayots Dzor, Trinity, wordt sinds 2009 geleid door drie wijnliefhebbers, waaronder iemand die letterlijk het boek heeft geschreven over de geschiedenis van Armeense wijn. Voor Trinity ligt de focus op het produceren van zo biologisch mogelijke wijn, met minimale opbrengst en zonder gebruik te maken van moderne massaproductiemethoden – kwaliteit boven kwantiteit. Trinity canyon-wijngaarden blijven ook experimenteren met zowel inheemse als buitenlandse druivenrassen. De druiven van Trinity Canyon Vineyards groeien op een hoogte van ongeveer 1300 meter boven zeeniveau, in een schilderachtige locatie in het dorp Ahavnadhor. De bodems hier zijn vulkanisch, steenachtig-leemachtig, wat ideaal is voor het verbouwen van druiven en het verkrijgen van vruchtbare oogsten. Bij het kweken van druiven worden geen chemicaliën, pesticiden en andere stoffen gebruikt. Alles is biologisch en natuurlijk, en de druiven worden met de hand geoogst. Op Trinity Canyon Vineyards groeien veel beroemde druivensoorten, zoals Areni Noir, Syrah, Cabernet Sauvignon en Voskehat. De wijn wordt gefermenteerd volgens traditionele Armeense technologie: in karases en eikenhouten vaten.