fbpx
×

Onze wijnen

De wijnen die geselecteerd worden door Drinkrituals zijn afkomstig uit bijzondere wijnlanden. Bij de oprichting van onze online wijnshop, was het verkoop gericht op Armeense en Georgische wijnen. Twee landen die erom bekendstaan dat ze allebei eeuwenlang wijn verbouwen. Volgens sommige bronnen zelfs al enkele duizenden jaren. Deze sterke wijnculturen zijn ondanks tegenslagen, rampen en andere barre tijden blijven bestaan en behoren inmiddels tot een van de trotste wijnculturen ter wereld. Inmiddels komt u de Armeense en Georgische wijnen steeds vaker tegen, waaronder ook in ons assortiment. Daarnaast hebben wij een breed wijnaanbod uit Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Libanon en Macedonië. Laat u verrassen door deze wijnen met rijke, volle smaak. 

Onze wijnen

Wijnen uit het buitenland

Tegenwoordig is de wereld een stuk kleiner geworden. De globalisatie heeft als voordeel dat ook producten uit andere landen buiten Europa hun weg naar het continent vinden. Zo ook naar Nederland. Inmiddels zijn de verschillende wijnsoorten uit Armenië, Georgië en Libanon steeds vaker terug te vinden in winkels in Europa. En dat is zeker een goed teken! Want de populariteit van deze wijnsoorten blijft stijgen. Wat is toch het geheim van deze bijzondere wijnen?

WIjnen van Drinkrituals

Traditie en cultuur

Allereerst is daar de eeuwenoude wijncultuur die men in deze landen naleeft. Tegenwoordig worden de nieuwe manieren om wijn te maken gecombineerd met de oude tradities. Hierdoor ontstaat er een interessante smeltkroes die verschillende smaken en structuren samenbrengt. Hoe gemoderniseerd de wijnproductie ook is, nog altijd wordt veel wijn in Armenië, Georgië, Hongarije, Kroatië, Libanon en Macedonië geteeld door lokale, kleine wijnboeren. Daarnaast hebben wijnhuizen hun eigen producenten. Kleinschalig arbeid met de kwaliteit van moderne technieken: dat proeft u zeker terug in onze wijnen.

Laat u verrassen

Nieuwsgierig geworden naar het aanbod van onze wijnen? Waarom bestelt u dan gewoon niet een of meerdere flessen! Wilt u tips of advies bij uw aankoop? Voel u dan zeker vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag bij het uitkiezen van uw nieuwe favoriete wijn.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?