fbpx
×

Franse Wijn

Frankrijk, het wijnland bij uitstek. Wie aan het land denkt, zal ongetwijfeld de Franse wijnen roemen. Niet zo gek natuurlijk, want ’s werelds meest geprezen wijnen komen vaak uit Frankrijk. Is het niet de Franse wijn, dan is het wel de druifsoort die zijn oorsprong vond in de omgeving van Bordeaux, het Rhône-gebied of in de Provence. Ook Drinkrituals heeft een wisselend aanbod Franse Wijnen in het assortiment opgenomen. Maak kennis met onze selectie en laat u informeren over onze diverse Franse wijnen. Proost, of zoals ze in Frankrijk zeggen: santé!

franse wijn

Franse wijn kopen

Franse wijnen behoren tot de bekendste en beste ter wereld en worden zowel door rijk als arm gedronken. Of u nu heerlijk geniet van een koude chardonnay op het terras in de zomer of liever een mooie volle pinot noir drinkt bij een stevige maaltijd in de winter: u zit altijd goed met de diverse collectie Franse wijnen.

 

 

Bekende druivenrassen voor Franse wijn

Wie op zoek gaat naar druivenrassen in het algemeen, komt vrijwel altijd uit bij rassen die ook voor Franse wijnen worden gebruikt. Deze druivenrassen zijn daarom vaak ook standaard benamingen voor een ‘normaal glas wijn’, maar zijn ook ingrediënten voor speciaalwijnen uit Frankrijk. Een overzichtje:

  • Chardonnay: de standaard druif voor ‘witte wijn’. Wijn van de Chardonnay is wijdverspreid. Niet zo gek, want de druif houdt zich goed staande in allerlei soorten klimaat. Bourgogne is dé Chardonnay-streek bij uitstek.
  • Merlot: drink je vaak rode wijn, dan is de Merlot vaak de basis. Met weinig zure en een fijne schil maakt het hem een toegankelijke druifsoort voor veel merlot wijnen. Wordt ook gebruikt als blend (ook wel assemblage genoemd).
  • Pinot Noir: blauwe druif uit de streek Bourgondië die uniek is voor Frankrijk. Levert mooie, volle wijnen op.

Meer: Natuurlijk zijn er nog veel meer Franse druifsoorten, waaronder de Caubernet Sauvignon of sauvignon blanc (wit), Syrah (blauw) en Cabernet (blauw).

Kwaliteitswijn

Dat een wijn niet zomaar in Frankrijk gemaakt mag worden, bewijst de kwaliteitsaanduiding wel die gepaard gaat. In het land is dan ook een heel systeem met benamingen en speciale afkortingen opgesteld die de kwaliteit van een wijn moeten garanderen. Sterker nog: een wijn mag zich vaak pas écht een wijn uit Frankrijk noemen als ze in het bezit zijn van een speciaal wijnkeurmerk. Een voorbeeld is het IGP-keurmerk, Indication Géographique Protégée, of het AOC-keurmerk (Appellation d’Origine Contrôlée). Wanneer een van deze keurmerken te vinden is op het etiket van een fles, weet u dat u goed zit.

Advies nodig? Neem contact op

Drinkrituals verkoopt niet alleen wijnen van over de hele wereld, we geven u ook nog eens passend advies wanneer u op zoek bent naar bepaalde wijnen. Maar niet alleen voor de wijn zelf bent u bij ons aan het goede adres. Wij geven u ook bijpassende wijn-spijscombinaties, zodat u uw gezelschap, vrienden of relaties écht kunt verrassen tijdens een lunch of diner. Neem in dat geval contact met ons op voor meer informatie. Ook als u vragen heeft over de website, bepaalde producten of bezorgingsopties horen wij dat natuurlijk graag.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?