fbpx
×

Wijn & Spijs

Bij een mooi gerecht hoort een goede wijn. Zo simpel is dat. Maar om tot die beste combinatie van eten en wijn te komen kunt u gebruik maken van persoonlijk advies. Het combineren van wijn en eten wordt ook wel de wijn-spijs combinatie genoemd. Een wijn-spijs combinatie wordt tegenwoordig bij vrijwel ieder restaurant dat zichzelf serieus neemt gegeven. Maar ook als u juist als restauranthouder of particulier uw gasten wil verrassen met bijzondere wijnen, kunt u bij ons terecht. Wilt u meer weten over de wijn-spijs combinaties die mogelijk zijn met onze Armeense en Georgische wijnen? Lees hieronder meer. 

Wijn-spijs combinaties

Om de beste wijn-spijs combinaties te maken is er natuurlijk enige voorkennis nodig van de wijn en het eten dat erbij geserveerd wordt. Drinkrituals is gespecialiseerd in zowel Armeense als Georgische wijnen. Deze bijzondere wijnen zijn in Europa nog niet heel bekend, wat de exclusiviteit natuurlijk ten goede komt. Zoals bij een Franse wijn van Merlot of Cabernet Sauvignon druiven, kunt u met de druifsoorten uit Armenië of Georgië ook eindeloze wijn-spijs combinaties maken. Toch gaat het vooral om de essentie. Hoeveel wijn-spijs combinaties ook mogelijk zijn, er zijn slechts enkelen die perfect bij elkaar passen.

Wijn-spijs: persoonlijk advies

Maar hoe komt u tot die perfecte wijn-spijs combinatie? In ieder geval kunt u niet om professioneel advies heen. Dankzij onze ervaring en kennis van de beste wijnen uit de Kaukasus kunnen wij u dan ook perfect voorzien van advies op het gebied van wijn-spijs combinaties. Wat u kunt verwachten als u contact met ons opneemt? In ieder geval vindt u in onze webshop bij iedere soort wijn een bijpassende beschrijving met beknopte wijn-spijsadviezen. Vervolgens kunt u ook contact met ons opnemen voor meer advies over een bepaalde wijn. Past de wijn beter bij rood vlees? Of een lichte salade? Uiteraard weten wij van iedere wijn deze specificaties en hebben wij deze wijnen persoonlijk gekeurd en geproefd.

Ontdek de diverse wijnen

De perfecte combinatie hangt erg af van het gerecht. Wijn heeft een waarde die altijd gelijk blijft. Hierdoor kunt u beter de wijn als uitgangspunt gebruiken. Dat betekent niet dat u eerst de wijn kiest en later het gerecht. Een ervaren verkoper of sommelier weet altijd uit het hoofd de beste wijn te koppelen aan het gerecht dat u besteld heeft of gaat maken. Gelukkig zijn er een aantal basisprincipes en vuistregels: bepaalde soorten wijnen passen nu eenmaal beter bij kazen of groentes dan bij vlees of schaal- en schelpdieren.

Wij geven graag tips en advies

Benieuwd naar ons advies? Neem dan vandaag nog contact met ons op doormiddel van het online contactformulier. Wij denken altijd met u mee om de beste soorten wijnen in combinatie met eten te serveren. Met onze wijnen uit de hooglanden van de Kaukasus weet u zeker dat u uw gasten, familie of relaties een bijzonder type wijn schenkt. Laat u verrassen door ons aanbod!

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?