fbpx
×

Kroatische wijn

Kroatië heeft zich in de laatste jaren steeds verder ontwikkeld tot een uitstekend wijnland. Het is misschien niet het eerste land als u denkt aan wijn, maar het land heeft een wijngeschiedenis die zelfs nog voor Christus is ontstaan. Er zijn in Kroatië meer dan 17000 wijnhuizen te vinden. Over het algemeen staan deze wijnhuizen verspreid in drie wijnregio’s; de kustregio, de continentaal oostelijke en de continentaal westelijke regio. Het klimaat in Kroatië is uiterst geschikt voor wijnproductie en in combinatie met de vruchtbare bodem worden er voortreffelijke wijnen geproduceerd. Door de verschillende klimatologische omstandigheden in het land zijn er ook grote verschillen te herleiden in de druivensoorten. Iedere Kroatische wijn heeft daarom een unieke smaak.

Kroatische wijn

Kroatische wijnen kopen bij Drinkrituals.nl

De Kroatische wijnen worden geproduceerd door gedreven wijnmakers, waarbij de authenticiteit en de kwaliteit hoog in het vaandel staan. De Kroatische wijnen winnen tot op heden vooral aan populariteit in het binnenland, maar er is de intentie om de buitenlandse grenzen te betreden. Er zijn dan ook verschillende wijndruivensoorten internationaal erkend. Er zijn ongeveer 60 verschillende Kroatische inheemse druifsoorten. Saillant detail: de drie grootste druivensoorten zijn goed voor meer dan 45% van de totale wijnproductie in Kroatië. Het verschil bij de druiven zit vooral in het aantal zonuren en de temperaturen.

Gerenommeerde wijnhuizen

De Kroatische wijnen worden allemaal in gerenommeerde wijnhuizen geproduceerd. De passie voor het vak en de liefde voor wijn maakt het eindresultaat te allen tijde uniek. Bij Drinkrituals.nl delen wij deze passie en daarom delen we graag de meest bijzondere wijnhuizen met jullie. Deze wijnhuizen definiëren de Kroatische wijncultuur. Een greep uit een aantal van onze favoriete wijnhuizen:

  • Vina Carić: Een wijnhuis dat wordt gerund door de familie Carić. Ze produceren met name witte en rode wijnen. Dit wijnhuis ligt op een van de grotere Kroatische eilanden, Hvar. Zuidelijk van Split. De wijngaarden van de familie Carić liggen verspreid over het eiland. De wijnmaker wordt getypeerd door zijn vrijzinnige manier van werken. Daarbij wordt er over het algemeen gebruik gemaakt van de witte Bogdanuša druif en de rode Plavac Mali druif.
  • Kabola: Dit is een van de oudste wijnhuizen in Kroatië. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1881 en nog altijd zijn ze actief bezig met het produceren van topkwaliteit wijnen. De wijn wordt gekenmerkt door de bodem waar de druiven groeien. Deze bodem bestaat voornamelijk uit klei. Dit zorgt voor de lokale identiteit van de wijnen. De passie van de eigenaar wordt vertaalt in de wijn die de regio en het klimaat echt reflecteren. De gebruikte druivenrassen zijn de Istarska Malvazija en de Teran.
  • Medea: Dit wijnhuis werd vernoemd naar een tovenares uit de Griekse mythologie, maar de wijnen zijn echte vertegenwoordigers van de Kroatische wijncultuur. Medea is een van de grootste wijnhuizen in Istrië. Daarbij is het klimaat erg gunstig in dit gedeelte van Kroatië. Warme, droge zomers en meer dan 2200 zonuren per jaar. Ook de winters zijn goed te doen, weinig tot geen sneeuw. Ook bij Medea worden de Istarska Malvazija en de Teran gebruikt.

Ontdek de Kroatische wijncultuur

In veel Kroatische wijnhuizen worden inheemse druifsoorten verwerkt. Dit is typerend voor dit land. Het is ook een bepaalde trots dat de wijnhuizen willen uitdragen. De meest gedronken wijn in Kroatië is de Grasevina. Dit is een frisse, droge witte wijn die wordt gekenmerkt door de aangename aroma’s. De smaak van honing gecombineerd met appel is ontzettend populair.

Wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder!

Wilt u uzelf of uw gasten eens verrassen met een bijzondere wijn? Dan bent u bij Drinkrituals.nl aan het juiste adres. Drinkrituals.nl heeft een ruim assortiment aan de beste unieke wijnen, uit verschillende wijnlanden. We helpen u graag bij het vinden van een passende wijn voor uw aangelegenheid. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder. Neem eenvoudig contact met ons op.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?