×

Wijntours

WORD VERLIEFD OP ARMENIË EN DE ARMEENSE WIJN!

Reis 8 dagen met ons mee naar Armenië voor een prijs vanaf €839,- p.p. op basis van Volpension (excl. vliegtickets)

Bent u een wijnliefhebber en op zoek naar nieuwe indrukken en ervaringen, dan zal een kennismaking met de rijke geschiedenis van de Armeense wijnbereiding een hoogtepunt voor u zijn.

Hier wacht een echt carnaval van ongebruikelijke smaken, geuren, kleuren en ongelooflijke verhalen op u.

De nadruk van deze tour ligt op de combinatie van lokale gerechten en wijnen gemaakt van inheemse druivenrassen.

In het kader van deze tour zullen we de belangrijkste wijnregio’s van Armenië bezoeken. Naast wijndegustatie zullen we ook de bijbehorende lokale gerechten proeven, talrijke culturele en historische plaatsen bezoeken en gewoon genieten van de prachtige natuur van Armenië.

Reisprogramma

Aankomst in Jerevan- transfer & incheck- avondwandeling- diner bij “Wine Republic”

Bij aankomst in Jerevan wacht er een verrassende ontmoeting op u & een comfortabele transfer naar het hotel om in te checken. U krijgt de tijd om u voor te bereiden voor een prachtige avondwandeling door de sfeervolle en bruisende hoofdstad van Armenië, Jerevan. De avonden van Jerevan zijn één van de mooiste en gezelligste ter wereld. Na de wandeling gaan we dineren bij Wine Republic Bar restaurant te Jerevan. Hier kunt u niet alleen kennis maken met de Armeense gastronomie en bijbehorende wijnen, maar gelijk de eerste avond al de bijzondere Armeense gastvrijheid kunt proeven.

Jerevan City Tour- Yerevan Brandy Company- Diner bij “Megerian Carpet Factory”

We beginnen onze wijntour met een ontspannen cultureel rondleiding door Jerevan en een proeverij bij Yerevan Brandy Company.

De Excursies gaan naar een aantal belangrijke bezienswaardigheden in Jerevan, waaronder het Plein van de Republiek, het Operahuis en Cascade-complex. Het complex wordt beschouwd als moderne kunstcentrum van Jerevan, met kunstwerken verspreid over het hele gebied: de boulevard en de trap op. Hier opent een prachtig panoramische uitzicht op de stad en de berg Ararat.

Daarna gaan wij naar Moeder Armenië Monument. Hier kunt u onder het genot van prachtige uitzicht op Jerevan uw rustmoment pakken en prachtige foto’s schieten. Hierna volgt een bezoek aan het Historisch monument voor genocide, Tsitsernakaberd. Het monument is het aandenken aan de 1,5 mln. vermoorde Armeniërs tijdens de genocide in de 20e eeuw.

Na een indrukwekkende rondleiding door de stad volgt het bezoek aan de Yerevan Brandy Company. Hier wacht er een bijzondere proeverij op ons, met een rondleiding door het gebouw, waar je de oudste Armeense vaten en de belangrijke onderscheidingen van Ararat Brandy kunt zien.

Om zo’n prachtige dag ook mooi af te sluiten gaan wij dineren op een bijzondere locatie, bij “Megerian Carpet Factory”. Zo kunt u ook kennis nemen met de oude geschiedenis van Armeense tapijtwerk.

Khor Virap– Areni Cave– Trinity Canyon Vineyard– Zorah Winery– Noravank

Op de derde dag vertrekken wij richting Zuid Armenië. Als eerst brengen wij een bezoek aan Khor Virap-klooster.

Het klooster ligt aan de Turks-Armeense grens en is het dichtstbijzijnde punt van de berg Ararat binnen de Armeense grenzen. De locatie biedt een spectaculair uitzicht op de berg, het nationaal symbool van Armenië en de heilige berg uit de bijbel. Hier kunt u het moment pakken en mooie beelden vastleggen.

Tot op de dag van vandaag kun je in Khor Virap de ondergrondse kamer bezoeken waar St. Gregorius de Verlichter, 13 jaar gevangen zat, totdat koning Trdat III van een ziekte genas. Dankzij zijn genezing bekeerden de koning en het volk tot het Christendom. Armenië werd hiermee in het jaar 301 het eerste Christelijke land ter wereld.

Na het bezoek aan Khor Virap rijden we naar Areni 1 Cave, ’s werelds oudste wijnmakerij, die meer dan 6100 jaar oud is. Deze Grot is vernoemd naar het dorp Areni, die bekend staat om zijn rijke aanbod aan wijndruiven, De bekendste druivenras hier is de Areni Noir, die door zijn overeenkomstige eigenschappen wordt erkend als de voorvader van Pinot Noir.

Dichtbij het dorp Areni zijn de wijnhuizen ZORAH Wines en Trinity Canyon Vineyard gevestigd. Hier krijgen wij een heerlijke wijnproeverij. Na een prettige rondleiding bij deze twee bekende wijnhuizen in Armenië, gaan wij naar Noravank-klooster (13-14e eeuw), een architecturale edelsteen genesteld tussen baksteenrode kliffen, net boven een diepe kloof.

Deze prachtige dag, vol met belevenissen en positieve indrukken sluiten wij net zo prachtig af. Wij dineren bij een lokale restaurant en onder het genot van een Folklore show genieten wij van Armeense culinair.

Armas Winery- Saghmosavank- Voskevaz Winery- Amberd

Na een ontladingsmoment in de ochtend, nemen wij onze route richting het noordelijke deel van Armenië. Onderweg brengen wij een bezoek aan ArmAs Winery, waar wij weer een moment voor onszelf kunnen boeken en genieten van de heerlijke wijnen.

Hierna bezoeken wij het Saghmosavank-klooster in het dorp Saghmosavan. Deze is aan het begin van de XIII eeuw door Prince Vache bouwd en bevindt zich bovenaan de steile kloof die door de Kasagh-rivier is gebeeldhouwd.

Daarna volgt het bezoek aan Voskevaz Winery om Armeense vintage wijnen te proeven en een bijzondere rondleiding te krijgen in één van de oudste wijnmakerijen van Armenië. Hier heeft u ook de mogelijkheid om uw favoriete wijn te kopen.

Wij vervolgen onze reis richting de hoogste berg van Armenië, de Aragats (4090 m) om het middeleeuwse (X eeuw) fort Amberd te bezoeken. Wij sluiten de dag wederom met een heerlijk diner op een bijzondere locatie.

Echmiadzin– Zvartnots– Voskeni Winery

U krijgt de gelegenheid om de dag rustig te starten. De ochtend mag u eventueel gebruien om bijvoorbeeld te gaan shoppen of in een van de prachtige stadscafés te genieten van uw vrije ochtend.

In de middag rijden wij naar de stad Echmiadzin, de Heilige Stoel van de Armeense Apostolische Kerk. Hier bezoeken wij de St. Hripsime-kerk uit de 7e eeuw. De kerk wordt beschouwd als een meesterwerk van de Armeense architectuur uit de vroege Middeleeuwen. Hier brengen wij ook ons bezoek aan Echmiadzin Moederkathedraal. Historisch gezien is de Kathedraal de oudste kerk ter wereld en het centrum van de stad Echmiadzin. Deze werd in 301-303 v. Chr. gebouwd door Sint Gregorius de Illuminator als een gewelfde basiliek, toen Armenië het enige land ter wereld was waarvan de staatsgodsdienst het Christendom was.

Niet ver van de Echmiadzin vandaan bevinden zich de ruïnes van de Zvartnots-kathedraal. Zvartnots, gebouwd (in 641-661 v. Chr.) als de belangrijkste kathedraal van Armenië was om de Echmiadzin te onderdrukken door zijn grootsheid. De overblijfselen van Zvartnots zijn een majestueus gezicht. De ruïnes van Zvartnots staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Na deze culturele rondleiding gaan wij naar Voskeni Winery, waar wij de mogelijkheid hebben om van de heerlijke wijn-spijs combinatie te genieten.

Gevorkian Winery- Garni– Geghard

Als eerst beginnen wij onze prachtige dag met het bezoek aan de Gevorkian Winery. Hier worden wij door de gastvrije vertegenwoordiger van het wijnhuis rondgeleid en krijgen wij onder andere heerlijke granaatappelwijn te proeven.

Na de proeverij rijden wij richting Garni, de enige overgebleven heidense tempel in Armenië, gewijd aan de God van de Zon – Mirth. Deze is gebouwd in 77 v. Chr. door koning Trdat. Onderweg hebben wij een Foto- stop bij Charentc Arc.

Niet ver van Garni bevindt zich St. Geghard tempel (12e-13e eeuw), waarvan de naam “heilige speer” betekent. De naam is gegeven ter ere van de langbewaarde speer, die het lichaam van de gekruisigde Christus doorstak. De speer wordt momenteel tentoongesteld in het museum van de Etchmiadzinkathedraal. Het Geghard-klooster staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO (2000).

Na de bezichtiging van deze unieke monumenten hebben wij ons diner bij een lokale restaurant waar we gaan genieten van zalige gerechten en geweldige Folklore show.

Sevanmeer– Tsaghkadzor– Dilijan-Restaurant Carahunge

Om van de laatste dag in Armenië maximaal te genieten gaan wij naar  Tsaghkadzor (“kloof van bloemen”), de magische plek van beboste bergen.

Hier hebt u de gelegenheid om via kabelbaan omhoog te gaan naar de bergtoppen, waar u een onvergetelijk prachtig panoramisch uitzicht vanaf de berg Teghenis zult vangen. In de winter is Tsakhkadzor een bekend skigebied met verschillende niveaus van kabelbanen die de bergen inlopen. In de zomer is het een aangename plek om de middag in de natuur door te brengen en te genieten van de zon.

Na Tsaghkadzor rijden wij naar het Sevan-meer, het grootste wateroppervlak in de Kaukasus. Hier bezoeken wij het Sevanavank-klooster op de top van het schiereiland Sevan.

Nadat wij ons rustmoment hebben gepakt in Sevan, rijden wij richting Dilijan, een kuuroordstadje omringd door bergen en bossen vol met culturele, historische, natuurlijke en religieuze bezienswaardigheden. Met een alpine klimaat is de stad een populaire bestemming in Armenië en biedt tal van activiteiten. Het staat bekend om zijn geweldige omgeving, en wordt het ‘Armeense Zwitserland’ genoemd.

Ook deze dag sluiten wij mooi af met een heerlijk diner, wederom in een autenthiek restaurant.

Transfer naar de luchthaven

Afhankelijk van uw vlucht, krijgt u een vrije ochtend en de mogelijkheid om de laatste wandeling door Jerevan te maken. Na de outcheck wordt u net zo comfortabel als bij ontvangst vervoerd naar de luchthaven.

Heeft u een vraag over de wijntour of wilt u een berekening krijgen van de totale prijs voor uw reis?

Vraag met een paar klikjes een vrijblijvende offerte aan.

EXTRA INFO OVER DE WIJNTOUR

Reisadvies Armenië
Voor een reis hoeft u geen vaccinaties te halen. Ook is het land veilig en uiterst gastvrij. Drinkrituals houdt rekening met actuele situaties in Armenië en informeert u over eventuele ontwikkelingen m.b.t. het reisadvies.

Reis- en annuleringsverzekering
De winetour is exclusief reis- en annuleringsverzekering. Op deze manier hoeft u geen extra kosten te maken als u een doorlopende reisverzekering heeft.

Groepssamenstelling 
De wijntour gaat door bij een minimum van 4 personen. De groepsgrootte kan variëren tussen de 4 en 25 personen.

Vluchten
De prijs van de wijntour is exclusief de vliegtickets. Deze worden geboekt zodra de groep compleet is. De vluchten kunnen vanuit Amsterdam, Dusseldorf of Brussel geboekt worden. Hierover wordt altijd goed gecommuniceerd voordat de vliegtickets geboekt worden.

Prijs

De prijs van de tour is seizoenafhankelijik. Als u in het hoogseizoen reist, zal de totale prijs hoger liggen dan de prijs in het laagseizoen. Ook is de prijs afhankelijk van de bijkomende wensen.

Twee- of éénpersoonskamer
De prijs is berekend per persoon- per kamer voor een verblijf in een tweepersoonskamer. Als u een alleenreizende bent kunt u aangeven of u een kamer wilt delen met een andere alleenreizende.  Ingeval u de kamer niet wilt delen, dan wordt er voor een éénpersoonskamer een toeslag vanaf €125,- berekend .

Inclusief voor de groepsreizen
7 Nachten Accommodatie op basis van Logies en Ontbijt, 8 lunchpakketten, 6 Diners in lokale restaurant (waarvan 2 met folklore programma), alle transfers volgens de wijnroute, toegangsprijs voor alle genoemde monumenten, toegagsprijs voor alle vermelde wijnhuizen, ropeway ticket in Tsaghkadzor, Engelstalige gids tijdens de wijntour en transfers.

Exclusief voor de groepsreizen
Persoonlijke uitgaven (zoals dranken en overige maaltijden), souveniers, fooien, service die hierboven niet worden genoemd, medische kosten (indien van toepassing) en reserveringskosten á €20,- zijn niet in de reis inbegrepen. 

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?