fbpx
×

Alcoholvrije wijn

De redenen om niet te drinken zijn legio: u moet nog rijden, bent zwanger of drinkt sowieso geen alcohol. Speciaal voor de wijnliefhebbers bestaat er gelukkig alcoholvrije wijn! Deze wijn wordt op een speciale manier gemaakt, waardoor er geen alcohol bij het productieproces komt kijken. Net als alcoholvrij bier, wordt alcoholvrije wijn steeds populairder. Inmiddels zijn er dan ook alcoholvrije wijnen met de meest variërende bouquets aan smaken. Met een gerust hart kunnen wij stellen dat de alcoholvrije wijnen die wij geselecteerd hebben in het assortiment echte verrassingen zijn. Maak hier kennis met deze wijnsoorten zonder alcohol!

Alcoholvrije wijn kopen

De alcoholvrije wijn uit onze collectie bestelt u eenvoudig in de webshop en wordt net als onze andere dranken bij u thuisbezorgd. Rood, wit en rosé: de standaardkleuren van wijn zijn allemaal in een alcoholvrije variant verkrijgbaar. Wie denkt dat een alcoholvrije wijn gelijkstaat aan druivensap heeft het echter mis. Alcoholvrije wijn mag dan een tikkeltje zoeter zijn dan de varianten mét alcohol, de afwezigheid van alcohol biedt juist ruimte voor unieke smaken en gevoel op de tong wanneer u de wijn drinkt.  

Het maken van wijn zonder alcohol

Het productieproces van wijn zonder alcohol wijkt in de basis niet af van het gangbare productieproces voor wijnen. Sterker nog: een alcoholvrije wijn wordt op basis van alcoholhoudende wijn gemaakt. Dit is essentieel omdat er anders juist wel een ‘ongegiste druivensap’ ontstaat, waarbij de kenmerken van wijn zoals het uitgebreide bouquet en gevoel op de tong ontbreken. Door middel van een uitgebreid distillatieproces wordt de alcohol uit de wijn verwijderd, maar blijft een unieke smaak behouden. De ontbrekende alcohol wordt nagebootst met het toevoegen van extra druivenmost en smaakstoffen. 

Goed om te weten: het is een misverstand dat wijn zonder alcohol altijd koolzuur bevat. Over het algemeen zijn wijnen zonder alcohol wel zoeter dan hun tegenhangers mét alcohol.

Een kwestie van gewenning

Of u wel of geen wijn zonder alcohol drinkt, is uiteraard geheel afhankelijk van uw voorkeuren. Daarin is het wel belangrijk om te aanvaarden dat wijn zonder alcohol ook echt een ander soort wijn is dan wijn mét alcohol. Niet alleen de smaak, maar dus ook het productieproces lopen anders. Voor zij die regelmatig alcohol nuttigen zal wijn zonder alcohol dus even wennen zijn. Maar we kunnen verzekeren dat dit een kwestie van gewenning is. Wie vaker wijn zonder alcohol drinkt zal ook deze wijn op waarde kunnen schatten. En vergeet bovendien niet dat er nog volop geëxperimenteerd wordt met nieuwe smaken, productiemethodes en dat er jaarlijks nieuwe alcoholloze wijnen op de markt verschijnen.

Genieten zonder alcohol

Bij Drinkrituals zijn we ervan overtuigd dat genieten mogelijk is voor iedereen! Ook als u (tijdelijk) geen alcohol drinkt, maar wel graag van wijn geniet bieden de wijnen zonder alcohol uit ons assortiment dus uitkomst. Heeft u een bepaalde vraag of wilt u meer weten over deze wijnen? Neem in dat geval contact op via +316 – 188 90 377 of stuur een mailtje naar info@drinkrituals.com. Wij denken graag met u mee!

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?