fbpx
×

Hongaarse Wijn

Hongarije is misschien niet het eerste land waar u aan denkt bij een goed glas wijn. Toch is de wijnbouw in Hongarije een van de oudste in Europa. De geschiedenis van de wijnproductie kent een startpunt in de Romeinse tijd. In de loop der jaren heeft het land zich verder ontwikkeld tot een van de grotere wijnproducten in Europa. Op dit moment heeft Hongarije alleen Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Duitsland en Roemenië voor zich op basis van totale wijnproductie. Een keurige 7e plaats. Dat begrijpen wij bij Drinkrituals.nl maar al te goed. De Hongaarse heeft een rijke geschiedenis en deze historie proeft u.

Hongarije

Hongaarse wijn kopen bij Drinkrituals.nl

De wijnbouw in Hongarije is verspreid over het hele land. Vrijwel iedere regio in het land heeft een eigen wijngaard of wijnhuis, maar het grootste gedeelte van de wijnproductie vindt plaats in poesta Alfold. Dit is een gebied tussen de Donau en de Tisza. Vooral de stad Eger is een grote producent. Leuk detail: in de bergen rondom Eger zijn er verschillende wijnkelders verwerkt. Deze wijnkelders zijn uit het tufsteen gehakt en hier liggen honderden wijnen te rijpen. In totaal zijn er 22 wijnstreken in Hongarije, verspreid over 3 zones en 6 grotere regio’s.

Proef de Hongaarse cultuur

In veel Europese steden wordt de invloed van de Franse, Spaanse, Italiaanse en zelfs Duitse wijnmakers steeds groter. Dat is in Hongarije niet anders. Veel wijnhuizen worden opgekocht door buitenlandse investeerders en zij brengen dan vaak eigen methodes mee. Toch is er een groot gedeelte van de Hongaarse wijncultuur behouden gebleven. Dit heeft te maken met de authentieke kwaliteitswijnen die er voorheen al werden geproduceerd. Tegenwoordig worden er ook bekende druivenrassen zoals Chardonnay, Pinot Noir en Merlot gebruikt voor de productie van wijnen, maar Hongarije blijft zich onderscheiden. De Hongaarse druivenrassen Furmint, Kadarka en de Kékfrankos worden nog altijd in grote getale verwerkt. Dit is dus hartstikke interessant voor de wijnliefhebbers die wil eens wat anders willen drinken dan de standaard Franse Merlot of Chardonnay.

De druivenrassen

Om aan internationale smaken te voldoen, wordt er in Hongarije voornamelijk gewerkt met moderne druivenrassen. De inheemse druivenrassen zijn desondanks nog steeds erg populair. Voornamelijk de witte druivenrassen zijn goed vertegenwoordigd. Een aantal van de meest voorkomende druivensoorten zijn dan ook: Furmint (een sterke, zuurhoudende witte druif), Olaszrizling (een lichtgelige, licht aromatische druif) en de Cserszegi fuszeres. Dit is een hele krachtige, kruidige wijndruif. Daarnaast wordt de Kadarka nog veel gebruikt. De Kadarka is een traditionele druif waar een tanninerijke rode wijn van wordt gemaakt. Deze druif is erg gevoelig voor rotting en daarom is een goede verzorging cruciaal.

Ontdek onze Hongaarse wijnen

Wilt u de Hongaarse wijncultuur ontdekken of de verschillende wijnen gewoon eens proeven? Dan bent u bij Drinkrituals.nl aan het juiste adres. Drinkrituals.nl heeft een ruim assortiment bestaande uit verschillende wijnen. Naast de Hongaarse wijnen hebben we ook Armeense, Libanese, Griekse, Franse wijnen in onze collectie. Ons assortiment wordt nog altijd verder uitgebreid. Wij helpen u dan ook graag bij het vinden van een passende wijn voor uw aangelegenheid. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder. Neem eenvoudig contact met ons op.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?