fbpx
×

Macedonische Wijn

Macedonië, een land met veel mineralen, rivieren, bergen én heerlijke wijnen. Het is misschien niet het eerste land waar u aan denkt bij wijn, maar Macedonië heeft unieke wijnen. Het gematigde landklimaat, de mediterrane invloeden en de passie voor het vak maken de Macedonische wijncultuur erg speciaal. In de vorige eeuw bleef Macedonië erg achter op het gebied van wijnproductie. De methodes waren verouderd en de benodigde kennis was niet altijd kennis. In de afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de wijnproductie in Macedonië. Dit heeft als gevolg dat de productietechniek sterk is verbeterd. De wijncultuur is niet langer een ondergeschoven kindje, maar een toonaangevende industrie. Door de flinke ontwikkeling vergaart de Macedonische wijn in het algemeen steeds meer populariteit. Bij Drinkrituals.nl hebben we nu ook een mooi assortiment bestaande uit verschillende, unieke Macedonische wijnen.

macedonie

Macedonische wijnen kopen bij Drinkrituals.nl

Het klimaat in Macedonië is perfect voor het rijpen van verschillende druifsoorten. Over het algemeen zijn de zomers warm. Overdag heerst er een goede temperatuur en ’s nachts koelt het af tot ongeveer 10/15 graden Celsius. Daarbij is herfst erg lang en dit geeft de druiven alle tijd om het rijpingsproces volledig door te komen. Als uitkomst zijn er smaakvolle druiven die de Macedonische wijnen uniek maken. In Macedonië is er meer dan 20000 hectare aan wijngaarden. In deze wijngaarden worden voornamelijk inheemse druivensoorten verbouwd.

De inheemse druivensoorten

In Macedonië worden er een groot aantal verschillende druivenrassen gebruikt om de wijn te maken. Veel van deze druiven behoren tot de inheemse druivensoorten. Allemaal hebben ze een eigen, unieke smaakelementen. Graag lichten we een aantal druiven uit:

  • Vranec: De Vranec is een erg intense, donkere druif die wordt geassocieerd met kracht, succes en sterkte. De wijn gemaakt van de Vranec staat vaak ook bekend als ‘zwarte wijn’. Deze druif is karakteriserend voor de mensen uit de omgeving; sterk en warmbloedig. De wijn heeft zijn donkere kleur te danken aan de grote aanwezigheid van kleurstoffen in de druif. Een hele bijzondere druif!
  • Kratosija: Ook de Kratosija druif heeft een rijke geschiedenis. Al van oudsher wordt deze druif op Macedonisch grondgebied geteeld. Hij is door zijn populariteit nog eventjes bedreigd met uitsterving, maar gelukkig heeft Kratosija het overleefd. De Macedonische wijnmakers weten wel raad met deze donkere druif. Veel wijnen zijn gebaseerd op de Kratosija en dat is fascinerend. Zeker het proeven waard.
  • Temjanika: Geniet u van (semi) droge witte wijnen? Dan is de Temjanika druif een perfecte basis voor uw wijnen. Het is een ietwat mysterieuze druif met een prachtige historie. Oorspronkelijk ligt de geschiedenis van de Temjanika in het Midden-Oosten, maar de Macedonische wijnmakers weten deze druivensoort al snel te waarderen. Het unieke aan de Macedonische Temjanika zijn de bijkomende aroma’s. Fruitige geuren, basilicum en wierook wisselen elkaar af. Een must-have voor de liefhebber.

Ontdek de Macedonische wijncultuur

Over het algemeen worden er voornamelijk blauwe druiven geteeld op Macedonisch grondgebied, maar ook de witte druiven hebben een kwalitatieve achtergrond. Wilt u graag de Macedonisch wijncultuur ervaren? Dan bent u bij Drinkrituals.nl aan het juiste adres. Wij importeren verschillende Macedonische wijnen. Iedere fles heeft unieke eigenschappen en de wijn is van topkwaliteit. Naast de Macedonische wijnen importeren wij ook Armeense, Libanese, Griekse, Franse wijnen. Ons assortiment wordt nog altijd verder uitgebreid. Wij helpen u dan ook graag bij het vinden van een passende wijn voor uw aangelegenheid. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder. Neem eenvoudig contact met ons op.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?