Smaakprofielen

Het belangrijkste aspect bij het kiezen van wijn is het smaakprofiel dat bij een wijn hoort. Een smaakprofiel kan u helpen bij het kiezen van een wijn die geheel naar uw smaak is, maar die ook qua smaakprofiel aansluit op de gerechten die u en uw gasten gaan eten. Maar hoe stelt u uw smaakprofiel voor wijn samen? Drinkrituals helpt u graag bij het kiezen en genieten van een goed glas wijn. Dit doen wij op basis van een uitgekiend smaakprofiel dat per wijn goed aansluit op uw voorkeuren. Dat profiel wordt bij ons uiteraard gecreëerd op basis van onze eigen wijnen, die allen hun oorsprong op de Kaukasus en in Armenië of Georgië vinden.

Smaakprofielen

Wat heeft u aan een smaakprofiel

Een smaakprofiel voor wijn helpt u niet alleen bij het kiezen van een wijn die u en uw gasten zelf drinken; ook als u op een feestje of borrel bent waar u kunt kiezen uit wijn, weet u precies op basis van welke van u voorkeuren u een keuze kunt maken. Een smaakprofiel kunt u ook in een restaurant goed gebruiken. Aan de hand van uw smaakprofiel voor wijn kunt u de sommelier of wijnkenner in het restaurant precies vertellen wat u lekker vindt, maar juist ook wat u niet lekker vindt.

Showing all 3 results

 

Hoe vindt u uw smaakprofiel voor wijn

Het kiezen van een favoriete wijn of een passende wijn voor uw etentje, een feest of in een restaurant kan lastig zijn. Daarom kunt u aan de hand van een smaakprofiel wijn naar uw voorkeur kiezen. Voor het kiezen van uw favoriete wijn op basis van een smaakprofiel moet u uitgaan van een aantal elementen die de wijn bepalen. Dit zijn universele elementen die een wijn kunnen maken of breken:

  • Intensiteit: Sommige wijnen komen binnen als een bom, terwijl u voor andere wijnen eerst een aantal keer moet proeven om het juiste smaakprofiel voor de wijn te vinden.
  • Gelaagdheid: Hoe steekt de wijn in elkaar, welke smaaktonen volgen elkaar op?
  • Tanninegehalte: Tannine treft u alleen aan in rode wijn en zorgt voor het zurige, soms ‘trekkende’ smaakje aan de wijn.
  • Suikers: Afhankelijk van de druifsoort die gebruikt wordt en maakt de wijn zoeter of ‘droger’. Witte wijnen bevatten bijvoorbeeld weinig restsuikers.
  • Zuurgraad: Voor de een prettig, voor de ander wat minder. Toch is het ‘zuurtje’ van een wijn voor velen bepalend in hun smaakprofiel voor wijn. Waarin zij de voorkeur voor citrusfruit herkennen.
  • Gevoel in de mond: Een wijn moet ook lekker drinken of in de mond liggen. Dit is een puur persoonlijke ervaring.

Het juiste profiel kiezen

Het juiste smaakprofiel kiest u vervolgens door het beantwoorden van een serie vragen. Een verkoper of wijnkenner weet precies welke wijn u lekker vindt op basis van een aantal vragen. Houdt u bijvoorbeeld liever van citrusfruit dan tropisch fruit, wel of niet van pure chocolade, wel of geen hartig eten of voedsel dat pittig gekruid is. Wij helpen u hier graag bij!

Vragen? Neem contact op!

Bent u een echte wijnliefhebber of staat u graag open voor meer kennis over wijn? Dan zit u bij Drinkrituals helemaal goed! Als importeur van heerlijke Armeense en Georgische wijnen laten wij u hier graag kennis mee maken. Heeft u nog vragen over uw smaakprofiel? Of wilt u meer weten? Lees hieronder meer over de opties en neem vandaag nog contact met Drinkrituals op via het contactformulier!