fbpx
×

Over Drinkrituals

Drinkrituals is in 2016 opgericht uit passie voor exclusieve wijnen vanuit onbekende wijnlanden gemaakt van inheemse druivenrassen. Onze focus ligt daarbij op de Kaukasus. Met name Armenië en Georgië zijn in Nederland nagenoeg onbekend als wijnland. En daar moest verandering in komen, vonden wij. Maar ook om ons heen zagen wij dat Europeanen steeds ‘avontuurlijker’ zijn gaan drinken en op zoek gaan naar wijnen met historie én verhalen. Gelukkig zijn de Georgische of Armeense wijnen dan een prima keuze. Want al eeuwenlang worden er in deze landen wijnen van hoge en vooral heerlijke kwaliteit gemaakt. Ons doel is dan ook om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze topwijnen. Of u nu een echte wijnfanaat bent of weleens een glaasje mag drinken: u vindt altijd een wijn om mee te verrassen tijdens ieder soort gelegenheid!

Van een hobby naar werk

Alvorens wij een webshop besloten te beginnen, zijn we eerst op onderzoek gegaan met een aantal vinologen. Daarnaast hebben wij met een clubje van wijnliefhebbers een blindproeverij bijgewoond waar veel wijnkenners en specialisten aanwezig waren. Hier werd ook Armeense wijn geschonken. Deze wijnen kregen veel aandacht onder de wijnkenners. En wij waren aangenaam verrast. Het was een eer voor ons om mooie verhalen over Armeense wijn te horen gezien ons Armeense afkomst. Zodoende hebben wij dus besloten om als hobby, naast ons werk als jurist, Armeense wijn te verkopen. Die overstap leek moeilijker dan het uiteindelijk was en beviel ons erg goed. Want wij houden van een goed glas wijn, lekker eten en goede gesprekken over historie, cultuur en filosofie. En wat is er lekkerder om daar dan een volle Armeense rode wijn of frisse Georgische witte wijn bij te drinken?

Advies en informatie

Het verkopen van deze prachtwijnen combineren wij met de juiste kennis van de herkomst, achtergronden en geschiedenis van wijnsoorten en druivenrassen. Daarnaast streven wij ernaar om als verkopers en kenners actueel te blijven. Bijvoorbeeld door interessante (en vooral lekkere!) wijn- spijscombinaties te bedenken of proeverijen te organiseren. Naast wijn verkopen we ook sterke dranken, zoals de befaamde Ararat Brandy. Ook zeker het proberen waard. Wat wij verder merken is dat wijnliefhebbers zelfs een stapje verder gaan dan alleen een wijn uit een onbekend wijnland drinken. Zij kiezen steeds vaker voor onze bio- en natuurwijnen, amfora-wijnen (uit de Armeense of Georgische aardewerken kruiken ‘Karas’ of ‘Qvevri’) en speciale oranje wijnen.

Wilt u een specifieke wijn proberen of weet u niet zo goed welke soort wijn u moet kiezen? Wij helpen u graag om zo optimaal mogelijk te genieten van onze heerlijke wijnen. Neem voor meer informatie of adviezen altijd even contact met ons op.

Proost! Of zoals ze in Armenië zeggen: Kenatz!

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?