×

Over DrinkRituals

DrinkRituals is in 2016 opgericht uit passie voor exclusieve wijnen vanuit onbekende wijnlanden gemaakt van inheemse druivenrassen. Op dit moment verkopen wij hoogkwalitatieve wijnen van bekendste wijnhuizen in Armenië, premiumklasse Armeense Ararat Brandy.

Armeense producten

Armenië bezit ideale klimatologische omstandigheden voor de teelt van endemische druivensoorten. De wijnhuizen waarmee DrinkRituals samenwerkt, leggen de nadruk op de kwaliteit van de wijn en telen vooral inheemse, niet geënte druivenrassen. Ook hebben we biolologische wijnen in ons assortiment.

In Armenië zijn de wijngebieden zonovergoten en de grond is rijk aan mineralen. Hierdoor groeien er hoogkwalitatieve druiven. Het hoog suikergehalte in de druiven maakt het mogelijk om ​hoogwaardige wijnen en gedistilleerde dranken zoals brandy te verkrijgen.

In de Armeense wijngaarden zijn nog steeds zeer oude vruchtbare wijnstokken te vinden. Er zijn zelfs wijnstokken die de leeftijd van 100 jaar hebben bereikt. De eerbiedwaardige leeftijd van wijnstokken is niet verwonderlijk, want Armenië is een van de weinige landen die de Phylloxera (familie van insectensoorten) pandemie in de 19e eeuw heeft vermeden. Dit komt mede door de hoge ligging van het land. De meeste wijngaarden bevinden zich ongeveer 1400-1800 meter boven de zeespiegel.

De wodka in ons assortiment is zeer unique. Wij hebben geselecteerde ultrapremiumklasse wodka’s waarvan de componenten daarin zeer bijzonder zijn. Bijvoorbeeld Organika wodka bevat drie unieke elementen, zoals water uit het Siberische Baikalmeer, 100% graanalcohol ‘Alfa’ en extract van de Siberische lariks.

Armenië is het land waar de wijngeschiedenis start.

“In de zevende maand, op de 17e dag landde op de Ararat berg … Toen ging Noach uit, met zijn vrouw, zijn kinderen en vrouwen van zijn zonen … Elke gedierte, al het kruipende, en al het gevogelte kwam uit de ark … En Noach begon een akkerman te zijn, en hij plantte een wijngaard.”
Genesis 09:20

Proefschrift J.S. van Lissum: “Volgens de auteurs van de bijbel strandde de Ark van Noach op de berg Ararat, die vanuit de Armeense hoofdstad Yerevan duidelijk zichtbaar is. Ararat was voor de bewoners van deze regio duizenden jaren geleden al een heilige plaats. De berg ligt tegenwoordig in Turkije… Hier ergens tussen het prikkeldraad en de wachterstorens zou Noach, nadat hij van de berg gekomen was, de eerste druivenstok hebben geplant. Vervolgens zou de wijnbouw zich over dit hele gebied, het Midden-Oosten en later ook de landen aan de Middellandse Zee, hebben verspreid. Buurland Georgië claimt al 5.500 jaar geleden aantoonbaar wijn te hebben geproduceerd. Maar in 2011 vonden archeologen tijdens opgravingen in de Areni-1 grot in zuidelijk Armenië een 6.100 jaar oude wijnpers, volgens velen de oudste op aarde. Volgens de Armeense archeoloog Boris Gasparian, die reeds jaren de opgravingen in de Areni-1 grot leidt, is het echter ‘geen wedstrijd’ welk land nu precies als eerste wijn produceerde. In die periode werd immers verspreid over een groot gebied overal aan wijnbouw gedaan. Armeniërs of Georgiërs bestonden nog niet”.

Onze merken

Wij hebben de volgende merken in ons assortiment.

Om deze webshop te mogen bekijken moet je ouder dan 18 zijn. Ben je ouder dan 18?