Beschrijving
De Terroir
De wijngaarden van Chateau Kefraya strekken zich uit over hellingen in de Bekaa-vallei, die 1000 meter boven de Middellandse Zee liggen. De bodem hier is rijk aan Klei-kalksteen, krijt evenals zand- en grindbodems. De wijnstokken groeien in de zonovergoten wijngaarden en worden niet geïrrigeerd. Aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een perfecte rijping van de druiven en optimale oogstomstandigheden.
Naast de diversiteit van de bodem, gebruikt Château Kefraya een breed en opwindend scala aan druivensoorten in zijn melanges, waaronder Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay en Viognier, Carménère, Marselan en Muscat à Petits Grains.
Bovendien teelt Chateau Kefraya ook inheemse variëteiten, zoals Obeidi, Merwah en Mekssessé (witte druiven) en herleeft ook oude Libanese rode druiven zoals Assouad Karech en Asmi Noir.
Alle wijnen van het wijnhuis zijn vegan. Een groot deel van de wijngaard is al biologisch gecertificeerd.
Een duurzaam wijnbouwbeleid laat de wijnstokken bloeien, met respect voor de uitdrukking van het terroir.