Chateau Kefraya Rouge 2018

Chateau Kefraya Rouge is een prachtige Libanese rode wijn gemaakt van Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc en Cinsaut variëteiten. De wijn krijgt een maceratie van 2 tot 3 weken en na de fermentatie rijpt de wijn 24 maanden in Franse eikenvaten. De wijn heeft ook een paar maanden amfora rijping gehad.

De smaakkarakter van Chateau Kefraya Rouge

De wijn is in het glas diep kersenrood met paarse reflecties. De aroma’s zijn intens en complex met hints van kreupelhout en sandelhout, peper en leer, vers rood fruit, rijpe aardbeien en menthol, viooltjes, koffie en zoethout. De tannines zijn bijzonder zacht  met mooie langdurige bloemige aroma’s van Carmenère in de afdronk.

Voor het serveren adviseren wij om de Chateau Kefraya Rouge ongeveer 30 minuten te decanteren. De wijn is een perfecte aanvulling op delicaat gegaard vlees, wild, lam of zachte kaas.

Bewaarwijn

Onder optimale omstandigheden is Chateau Kefraya Rouge een goede bewaarwijn en kan tot 10 jaar worden bewaard.

 

26,50

Price is without VAT percentage
Op voorraad

221 op voorraad

⚠️ Let op! De productfoto’s zijn ter illustratie. Het etiket kan variëren afhankelijk van de jaargang. De jaargang staat in de titel.

⏳ Bestellingen die vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden doorgaans binnen 2 werkdagen in Nederland en binnen 3-5 werkdagen in Europa bezorgd, met uitzondering van feestdagen.

Beschrijving

Chateau Kefraya

Het wijnhuis Chateau Kefraya ligt in de Bekaa- vallei, 1000 meter boven het zeeniveau. Dit is het belangrijkste wijngebied van Libanon, waar behoorlijk veel kwaliteitswijnen gecreëerd worden. Sinds de tijden van de Feniciërs werd dit gebied al als vruchtbaar en zeer geschikt bevonden voor de druiventeelt en de wijnbouw. De wijnstokken groeien in de zonovergoten, niet geïrrigeerde wijngaarden, waar de bodem erg divers is en rijk aan Klei-kalksteen, krijt, zand- en grindbodems. In vergelijking met de rest van het land is het klimaat hier gematigd. Aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor een langzame ontwikkeling en perfecte rijping van de druiven.