Château Musar Hochar Pere et Fils 2019

Chateau Musar Hochar Pere et Fils is een heerlijke Libanese rode wijn gemaakt van de druivensoorten 55% Cinsault, 35%Grenache, 10%Cabernet Sauvignon. De druiven zijn afkomstig van stokken die zo’n vijftig jaar oud zijn, en die de wijn een mooie kracht geven, en natuurlijk tannines van een prachtige kwaliteit. Een rijping van negen maanden op vaten van eikenhout uit de Nevers voegt daar de nodige complexiteit en smaakstoffen aan toe. Voordat de wijn op de markt komt rijpt hij nog zo’n drie jaar in de kelders van het château. Deze beauty is afkomstig van de wijngaarden in de buurt van de Bekaa-vallei dorpen Aana en Kefraya waar de bodem voornamelijk uit grind en kalksteen bestaat. Een prachtige wijn met een alcoholgehalte van 13,5% voor de echte wijnliefhebber.

Smaakkarakter Château Musar Hochar Pere et Fils

Chateau Musar Hochar Pere et Fils kleurt prachtig robijnrood in het glas, is vol zwoel, zacht en gerijpt van smaak. Met verrassende smaken zoals laurier, vanille van de hout rijping, rijp zondoorstoofd fruit; zwarte bessen, aardbeien, frambozen en een lange geraffineerde afdronk. De wijn is lekker bij kruidige mediterrane gerechten, lamsvlees, couscous, gerijpte kazen, klassieke stoofschotel en wildgerechten. Gelieve te drinken op een temperatuur van 16-18°C

29,00

Price is without VAT percentage
Op voorraad

19 op voorraad

⚠️ Let op! De productfoto’s zijn ter illustratie. Het etiket kan variëren afhankelijk van de jaargang. De jaargang staat in de titel.

⏳ Bestellingen die vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden doorgaans binnen 2 werkdagen in Nederland en binnen 3-5 werkdagen in Europa bezorgd, met uitzondering van feestdagen.

Beschrijving

Wijnhuis

Chateau Musar is gevestigd in een gebied waar de wijnbouw al meer dan 6000 jaar oud is: de Bekavallei in Libanon. De 180 hectare wijngaarden van het bedrijf liggen ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Beiroet, tussen twee bergketens in. De blauwe druiven groeien er op zo’n 1000 meter hoogte, de witte op ongeveer 1500 meter. Ze zijn geworteld in stenige bodems met kalksteen en kiezel.

Het klimaat is heet, zonnig en droog, met frisse bergwinden en koude nachten. Goed voor de druiven, die rustig en gezond rijp kunnen worden en frisse zuren op kunnen bouwen. Het is een perfecte plek voor natuurvriendelijke wijnbouw; Chateau Musar was Libanons eerste gecertificeerd biologische wijndomein. De druiven worden met de hand geoogst en op natuurlijke wijze vergist. De wijnen blijven ongefilterd en de hoeveelheid toegevoegde sulfiet is minimaal.