Beschrijving
Wijnhuis
Garamvári Estate is een heus familie bedrijf, dat tegenwoordig door 3 generaties bestierd wordt. Het verhaal van Garamvári begint halverwege de jaren 60 als Wenceslas afstudeert als oenoloog en zijn carrière begint bij één van de grootste mousserende wijn producenten van Hongarije. Hij verlaat het bedrijf in 1990 als commercieel directer en slaat de handen ineen met een aantal enthousiaste en innovatieve partners en richt Vinarium op; een bedrijf dat er op is gericht om premium wijnen en hun marketing te vertegenwoordigen. Maar al snel werd er besloten om ook eigen wijnen (zowel mousserend als stil) te gaan maken en zo gebeurde het dat in 1993 het eerste percelen aangekocht werden aan de zuidkant van het Balatonmeer niet al te ver van het dorpje Balatonlelle. En daar ligt het heden ten dage nog steeds. In 1996 kocht Garamvári ook een kelder op de westelijke oever van Boedapest. Na een grondige renovatie werd dit een uitstekende temperatuurgeregelde plek van bijna 5000m2 voor het produceren van de mousserende Garamvári wijnen. De stille varianten worden allemaal gemaakt bij het huis aan de Balatonmeer.
Wenceslas en Zsuzsanna zijn nu nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf, waar ze met trots kunnen terugkijken op de solide basis die ze hebben gelegd voor de volgende generaties. Hun streven naar innovatie heeft Garamvári Estate vooruitgestuwd, terwijl ze tegelijkertijd de belangrijke tradities koesteren die bijdragen aan de unieke kwaliteit van hun wijnen.






