Thaya Veltlínské Zelené Premium 2020

Thaya Veltlínské Zelené Premium is een heerlijke Tsjechische witte wijn gemaakt van de Grüner Veltliner druif. De grüner veltliner groeit in een compacte, langwerpige tros en heeft bladeren met diepe inkepingen. ‘De groene uit Veltlin’ is sterk en levert van nature veel druiven. Te hoge opbrengsten geven karakterloze, laffe wijnen, maar wie de groei beperkt, oogst druiven met bijzondere kwaliteiten. Een van de kenmerken van de grüner is dat hij laat rijpt. Laat rijpende druiven hebben doorgaans een warme herfst nodig om zich volledig te ontwikkelen. De Thaya Veltlínské zelené komt uit de prachtige Morava wijnstreek, subregio Znojemská en heeft een alcoholgehalte van 12%.

Wilt u genieten van een heerlijke witte wijn? Wacht niet langer en bestel het direct op onze site.

Smaakarakter Thaya Veltlínské zelené Premium

De smaakkarakter van de Thaya Veltlínské zelené is gelaagd met voornamelijk kruidige tonen, persistentie is gemiddeld. De wijn heeft een helder groenige kleur, aroma is typisch rassen met tonen van citrus en witte peper. Deze overheerlijke wijn is gefermenteerd en gedurende 12 maanden gerijpt in vaten van 400l. Wij adviseren de wijn te combineren met geroosterd vlees met champignonsaus.

17,50

Price is without VAT percentage
Op voorraad

26 op voorraad

⚠️ Let op! De productfoto’s zijn ter illustratie. Het etiket kan variëren afhankelijk van de jaargang. De jaargang staat in de titel.

⏳ Bestellingen die vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden doorgaans binnen 2 werkdagen in Nederland en binnen 3-5 werkdagen in Europa bezorgd, met uitzondering van feestdagen.

Beschrijving

Wijngaard

De wijngaarden liggen in de wijn subregio Znojmo, Zuid-Moravië, Tsjechië, typisch voor zijn volle en frisse wijnen. De ideale natuurlijke en klimatologische omstandigheden zijn te danken aan vele factoren, waaronder de rivier de Thaya, die met zijn thermoregulerende invloed samen met de koude wind uit de Boheems-Moravische Hooglanden geeft de lokale wijnen een onmiskenbare kruidige smaak en volheid. Zonnige dagen worden afgewisseld met koude nachten in de wijngaarden. Hierdoor rijpen de druiven langzamer, maar behouden ze hun aroma’s en bereiken ze een hoge kwaliteit. Dankzij de granieten ondergrond en löss met een mengsel van kalkhoudende klei komen vrijwel alle variëteiten.