Voskevaz Red Dry 2019

Voskevaz Red Dry is een traditionele mix van Voskevaz wijnhuis afkomstig uit het wijngebied Aragatsotn. Deze heerlijke Armeense rode wijn met een alcoholgehalte van 12,5% is gemaakt van lokale druivensoorten 70% Kakhet 30% Haghtanak. De druiven zijn zorgvuldig geselecteerd en met de hand geplukt, vervolgens zijn ze ontsteeld en gekneusd, vinificatie bij 25-30 graden gedurende 8 tot 10 dagen. De druivensoorten worden apart gevinifieerd en uiteindelijk gemengd volgens proeverijen. Nieuwsgierig geworden? Deze beauty is zeker het proberen waard. Nu te bestellen via onze webshop.

Smaakkarakter Voskevaz Red Dry

Voskevaz Red Dry kleurt in het glas robijnrood, met mooie tonen van kersen, pruimen, hinten van eik en zachte harmonieuze smaak. Duidelijke smaken en fruitige aroma’s, met evenwichtige tannines en zuren. Deze wijn kan vergezeld gaan van oude kazen, rood vlees en gevogelteschotels. Serveertemperatuur 8-10°C.

9,65

Price is without VAT percentage
Op voorraad

243 op voorraad

⚠️ Let op! De productfoto’s zijn ter illustratie. Het etiket kan variëren afhankelijk van de jaargang. De jaargang staat in de titel.

⏳ Bestellingen die vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden doorgaans binnen 2 werkdagen in Nederland en binnen 3-5 werkdagen in Europa bezorgd, met uitzondering van feestdagen.

Beschrijving

Het Wijnhuis

Voskevaz Winery is gevestigd in de regio Aragatsotn in Armenië in het dorp met dezelfde naam, “Voskevaz”, wat in het Armeens “gouden bos” betekent. Het uitlopersgebied van de hoogste berg in Armenië-Aragats is verbazingwekkend mooi en divers, en het land heeft culturele lagen van de oude Armeense beschaving behouden. Slechts een paar kilometer van de wijnmakerij, aan de rand van de pittoreske kloof van de rivier de Kasakh, bevinden zich de overblijfselen van de “Badali Jam” -kerk gebouwd in de 5e-7e eeuw. In de buurt werden delen van karases (Amforen van Armeense klei) gevonden, die in de grond werden gegraven en werden gebruikt om de wijn te laten rijpen. Voskevaz Winery werd opgericht in 1932. Met alle moderne innovaties heeft het nog steeds veel van zijn authentieke elementen, waaronder de gebouwen, zorgvuldig bewaard.