Beschrijving
Wijnhuis
Zulal omarmt de unieke eigenschappen van inheemse Armeense druivensoorten, die gedijen in omstandigheden van hoge wijngaardbouw, een uitzonderlijk klimaat en vulkanische bodem. De wortels van deze wijncultuur gaan terug tot 2017, toen Aimee Keushguerian, een wijnmaker van de tweede generatie, Zulal oprichtte. De naam Zulal, wat ‘puur’ betekent in het Armeens, weerspiegelt Keushguerian’s verlangen om de ongetemde smaken van de minder bekende inheemse druivensoorten van Armenië te vieren. De vruchten van Zulal worden zorgvuldig geoogst uit kleine productiepercelen in pittoreske dorpen zoals Aghavnadzor en Rind, gelegen in de weelderige Arpa-vallei van Vayots Dzor. Naast de bekende druivensoorten Areni en Voskehat, experimenteert Zulal met andere intrigerende Armeense variëteiten, waaronder Koghbeni uit Tavush, Nazeli en Movuz, Tozot en Karmir Kot uit Vayots Dzor, Sireni uit Artsakh, Jrjruk uit Tavush en Kakhet uit Artashat.
Met een jaarlijkse productie van ongeveer 10.000 gevallen wijn, blijft Zulal een toonbeeld van toewijding aan de rijke diversiteit van Armeense wijnen en een trotse vertegenwoordiger van het vakmanschap dat schuilt in het koesteren van inheemse druivensoorten. Een ware ambassadeur van de Armeniërs die hun erfgoed vieren en hun passie voor wijn delen met de wereld.