Quinta Do Piloto Reserva Palmela D.O.C. 2018

Maak kennis met deze magnifieke Portugese rode wijn met de appellatie Palmela DOC, gemaakt van de Castelão druivensoort in oude wijnstokken. Een zeer uitgebreide constructie en een zeer grote rijpingscapaciteit (20 jaar) maken deze wijn vol smaken tot een must om onmiddellijk te drinken of om te laten evolueren in de kelder. Quinta Do Piloto Reserva Palmela D.O.C. komt uit de regio Setúbal met een alcoholgehalte van 13,5%. Prachtige wijn voor de echte wijnliefhebber.

Smaakkarakter Quinta Do Piloto Reserva Palmela D.O.C.

Quinta do Piloto Reserva Red is een rode wijn met een heldere en intense granaatkleur. Enorme complexiteit en diepte, het presenteert tonen van zwarte pruimen en bosvruchten, gecombineerd met kruiden, zoals zwarte en groene peper en enkele subtiele tonen van lavendel. Naast het fruit is ook een karakter uit de mediterrane vegetatie aanwezig, perfect geïntegreerd in een fris en elegant profiel. Zeer elegant in de mond, fris, met een stevige structuur maar met zeer gepolijste en luxueuze tannines. Ondanks dat hij jong is, vertoont hij al een geweldige balans, dankzij een goed volume in de mond in combinatie met een uitstekende natuurlijke zuurgraad. Zeer fijne, lange en verleidelijke afdronk. Het zal met grote klasse verouderen. Gelieve te serveren bij een temperatuur van 16-18 graden Celsius.

21,75

Price is without VAT percentage
Op voorraad

19 op voorraad

⚠️ Let op! De productfoto’s zijn ter illustratie. Het etiket kan variëren afhankelijk van de jaargang. De jaargang staat in de titel.

⏳ Bestellingen die vóór 16:00 uur worden geplaatst, worden doorgaans binnen 2 werkdagen in Nederland en binnen 3-5 werkdagen in Europa bezorgd, met uitzondering van feestdagen.

Beschrijving

Wijnhuis

Het wijnhuis Quinto do Piloto maakt gebruik van natuurlijk licht en dikke muren om een constante temperatuur te garanderen en het hele proces van het wijnmaken gebeurt met zwaartekracht. Dit is een van de weinige wijnmakerijen die de traditionele “auto-winemaking” methode met Algerijnse amphoras uit Palmela nog gebruikt. Dit systeem werkt 100% ecologisch dus zonder gebruik van elektriciteit, omdat het gebruik maakt van de natuurlijke energie van de gisting om de assemblage en het pompen te doen. deze oude methode wordt tegenwoordig wel aangevuld met moderne temperatuurcontrole.