
Bent u een liefhebber van wijn of fijnproever en probeert u graag nieuwe smaken en texturen uit? Overweeg dan eens om een heerlijke brandy of brandewijn te proeven. Deze gedistilleerde dranksoort wordt namelijk gedeeltelijk op dezelfde manier geproduceerd als wijn en komt dus voort uit druiven. Heerlijk in combinatie met een mooi gerecht, als digestief na de maaltijd of in de vorm van een lekkere cocktail. Met brandy kunt u alle kanten op. In dit blog lichten we een aantal van onze beste brandysoorten uit die u absoluut moet proeven.
Ons assortiment
Brandy wordt inmiddels in vele landen op vele manieren gemaakt. Ieder land heeft zijn eigen visie en productiewijze, waardoor er tal van verschillende soorten brandy verkrijgbaar zijn. Bekende producentlanden zijn Frankrijk en Spanje, maar ook in Duitsland en Italië wordt er brandy gemaakt. Een land wat wellicht minder bekend is, maar niet uit de top mag ontbreken, is Armenië. Als één van de oudste wijn- en brandyproducenten ter wereld hebben zij eeuwenoude ervaring in het produceren van brandy van de hoogste kwaliteit. De veruit meest bekende product is Ararat Brandy. Yerevan Brandy Company is verantwoordelijk voor de productie, waarvoor enkel de beste witte druiven worden gebruikt. In ons assortiment hebben wij daarom de beste brandy’s van het merk Ararat Brandy te koop.

Welke soorten Ararat brandy zijn er?
In onze collectie bieden we diverse soorten Ararat Brandy aan, uiteenlopend qua smaak, maar ook met bijzondere verhalen. We vertellen hieronder meer over onze soorten brandy’s van het merk Ararat.
- Ararat Ani: Deze brandy is vernoemd naar de oude hoofdstad van Armenië en heeft 6 jaar gerijpt. In deze soort komen fris en zuur samen. Het smaakpalet combineert lichte citrustonen met het zoete van vanille en amandel. De smaken vloeien soepel over en in de afdronk is het typische zuurtje te herkennen. Het alcoholpercentage bedraagt 40%.
- Ararat Dvin: Heeft een bijzonder verhaal. Zo is deze brandy als geschenk gegeven aan Winston Churchill door Jozef Stalin tijdens de conferentie van Jalta. De brandy is vol van smaak dankzij een rijping van minstens 10 jaar. De smaak kent tonen van kruidnagel, gedroogd fruit en hazelnoot. Het alcoholpercentage bedraagt 50%.
- Ararat Apricot: De Ararat Apricot wordt uitsluitend gemaakt van inheemse Armeense druiven en gerijpt in Kaukasische eiken vaten. Hierdoor krijgt de brandy zijn typisch Armeense smaak. Het smaakkarakter is rijk en gaat gepaard met intense aroma’s van rijp fruit, noten, vanille en een zachte afdronk van abrikoos. Het alcoholpercentage bedraagt 35%.
- Ararat Akthamar: Deze 10 jaar oude brandy heeft een intense smaak en is inmiddels bezig aan een opmars binnen Europa. Tonen van vers honing, hazelnoot en de bas van eikenbomen zijn kenmerken voor deze soort. De smaak valt te omschrijven als zacht, maar bouwt zich langzaam op. Het alcoholpercentage bedraagt 40%.

Deze brandy’s zijn slechts een greep uit onze collectie Ararat Brandy. Op onze webshop vindt u nog meer uitstekende brandy’s met verrassende smaken en aroma’s.
Laat u adviseren
Bent u een beginnend brandy of cognac drinker? We helpen u graag bij het vinden van een brandy die past bij uw voorkeuren en smaak. Op basis van uw wensen kunnen we u adviseren over verschillende dranksoorten. Neem bij vragen gerust contact met ons op. We staan voor u klaar!

