Beschrijving
Producent
De DoReMi Wine Cellar is het project van twee bevriende wijnmakers: Giorgi Tsirghvava and Mamuka Tsiklauri. Sinds 2014 oogsten zij biologisch geteelde druiven uit wijngaarden in verschillende delen van Georgië: Kachetië, Kartlië en Imeretië. Alle wijnen van DoReMi worden gemaakt in zogenaamde qvevri’s. Grote aardewerken potten, ingegraven in de kelder. DoReMi voegt geen additieven toe, ze filteren en klaren niet en gebruiken een absoluut minimum aan sulfiet.
In de verschillende Georgische provincies bestaan ook verschillende tradities voor het maken van natuurlijke wijnen in de qvevri. In Kachetië worden bijvoorbeeld gewoonte getrouw alle schilletjes en ook de (rijpe) steeltjes van de druiven in de qvevri vergist. In het Oostelijker Kartlië gebruiken de wijnmakers maar een deel van de schilletjes en worden de steeltjes niet mee vergist.
Één van de vele creaties van DoReMi is de Ocho Saperavi Budeshuri 2020. Met zijn onderscheidende karakter, prachtige kleur, heerlijke smaak en veelzijdigheid aan tafel, is deze wijn een ware traktatie voor wijnliefhebbers. Bestel vandaag nog een fles en laat je verrassen door de unieke charme van deze heerlijke wijn.