Wijn Saperavi druif

Op zoek naar een heerlijke rode wijn? Kies dan voor een wijn van de Saperavi druif. Deze Georgische duifsoort is goed voor schitterende, volle rode wijnen. De Saperavi wordt gebruikt in meerdere wijnsoorten en gecombineerd als blend met andere druiven. Wijn van de Saperavi druif is dus typisch voor dit land op de Kaukasus. Inmiddels raakt hij wereldwijd steeds bekender. Wij raden hem dan ook zeker aan om eens te proberen. Op deze pagina vertellen wij u graag meer over deze wijn en druifsoort. Bestel uw wijn vandaag nog in onze webshop.

Showing all 17 results

Wijn Saperavi druif kopen

Naast de verschillende wijnen die de Saperavi druif levert, heb je ook Saperavi wijn die volledig uit deze druifsoort bestaat (net zoals een merlot of chardonnay). De rode wijn van de Saperavi druif kenmerkt zich door zijn heerlijk volle smaak met kruidige aroma’s. Van oudsher wordt de Saperavi druif in Kachetië of Kakheti, een regio in Oost-Georgië. In het ruige klimaat en vruchtbare vulkanische bergen op de Kaukasus gedijt deze druifsoort goed. Al wordt hij inmiddels ook buiten Georgië geteeld. Onder andere in Australië en in delen van Amerika.

Een uniek smaakkarakter
De Saperavi druif levert dus verschillende soorten rode wijnen. De mooie, grote blauwe druiven vormen dan ook de kern voor krachtige Georgische rode wijnen. Logisch dat u dan ook de échte smaak van het land terugproeft in deze wijn. Robuust, stevig, maar met een prettige afdronk; wijn van de Saperavi gaat eigenlijk nooit vervelen. Qua smaak proeft u, met name in de droge rode wijnen, tonen van drop, laurier en zelfs een beetje leer. Ook kruidige en fruitige smaken zijn te herkennen in deze wijn.

Wijn-spijscombinaties Saperavi
Zoals een rode wijn betaamt, kunt u de wijnen van de Saperavi druif het beste drinken als u wat zwaarder tafelt. De wijn is fantastisch te combineren met zwaardere gerechten zoals luxe vleesgerechten, stoofpotten, wild en gevogelte. Qua alcoholpercentages is deze wijn gemiddeld. Zo tussen de 10,5 en 13 procent. Hierdoor kunt u de wijn prettig doordrinken. De wijnen zijn prima om te drinken bij zowel een formeel diner of een borrel met collega’s als een informeel avondje met vrienden. Een wijn waar u gegarandeerd goed mee voor de dag komt. In Nederland is hij nog niet zo bekend, dus met deze wijn kunt u uw gasten écht verrassen.

Altijd het juiste advies
Bent u op zoek naar advies voor uw wijn? Dan helpen wij u graag. Ook als u nog vragen heeft over het smaakkarakter of wijn-spijscombinaties zoekt, bent u bij ons op de goede plek. Vul het contactformulier in en stel uw vraag aan ons. Wij helpen u graag met de ultieme wijnbeleving. Ook is het mogelijk om deze en andere wijnen te combineren in een speciale mixdoos. Leuk om te geven als cadeautje of als relatiegeschenk. Dankzij Drinkrituals bent u verzekerd van unieke wijnen die passen bij allerlei gelegenheden.