Wijn Merlot druif

Een klassieke en welbekende druivensoort is de Merlot druif. Dit druivenras is naar verwachting oorspronkelijk ontstaan in de Bordeaux, maar wordt inmiddels op plekken over de hele wereld verbouwd. De Merlot druif komt bijna altijd voor samen met zijn grote broer de Cabernet Sauvignon. Samen vormen zij namelijk de basis voor bijna iedere Bordeaux. Kenmerkend voor deze druivensoort zijn de ietwat lichtere rode kleur en minder tannines. Een perfecte rode wijn voor beginnende rode wijndrinkers. Staat er een Merlot wijn vanavond bij u op tafel?

Showing all 4 results

Wijn Merlot druif kopen

De Merlot druif wordt al in een vroeg stadium geoogst. Ze zijn zelfs de eerste blauwe druif die worden geplukt. De druiven zijn wat groter van formaat en hebben een dunne schil. Over het algemeen wordt de Merlot druif gerijpt op eiken. Doordat de druif niet perse gebonden is aan een warm klimaat, is het mogelijk om deze druivensoort wereldwijd te planten. Zo komt de Merlot druif naast Frankrijk vooral voor in Italië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Australië en Chili. Wist u al dat de Merlot druif de meest geproduceerde druif is in Frankrijk? Als groot liefhebber van een volle rode wijn snappen wij dit maar al te goed.

Unieke smaakkarakter

Merlot heeft een prachtige rode kleur met een intense maar soepele smaak. Doordat wijnen met Merlot druif ongecompliceerd zijn maakt het de ideale wijn voor beginnende drinkers van rode wijn. Vaak zijn er in Merlot wijnen aroma’s van fruit te herkennen. Denk hierbij aan bessen, pruimen en kersen, maar ook een toon van chocolade kan te proeven zijn. Oudere Merlots daarentegen kennen eerder een aardse, truffelachtige ondertoon. Merlot brengt een verfijnde smaak met een zachte afdronk. De smaak van een Merlot wijn komt het beste tot zijn recht wanneer deze binnen 4 jaar gedronken wordt. De ideale serveertemperatuur ligt tussen 15-18 °C.

Wijn-spijs combinatie

Een veelzijdige rode wijn zoals een Merlot kan op verschillende gelegenheden gedronken en geschonken worden. Rode wijn doet het standaard goed bij gerechten met rood vlees. Biefstuk, eendenborstfilet en lamsbout zijn enkele voorbeelden waar de Merlot druif een perfecte aanvulling op is. Toch past een Merlot wijn ook prima bij salades of bij wok gerechten. Durf te experimenteren met wijn-spijs combinaties. U zult verstelt staan van de vele mogelijkheden waar u misschien niet direct aan had gedacht. U maakt met de juiste rode wijn bij het diner, borrel of andere gelegenheid de avond compleet.

Bestel op Drinkrituals.nl

Een Merlot wijn doet het altijd goed. Ongeacht de gelegenheid. Wij adviseren u graag over diverse wijn-spijs combinaties met een Merlot druif, hoe u deze het beste bewaart en schenkt. Voor meer informatie of advies kunt u natuurlijk contact met ons opnemen. U kunt wijnen met de Merlot druif makkelijk in onze webshop bestellen. Laat u verrassen door ons ruime aanbod en bestel op Drinkrituals.nl.