Wijn Chardonnay druif


Wijn van de Chardonnay druif behoort tot de meest gedronken wijnsoorten. Deze van oorsprong Franse druifsoort is inmiddels over de hele wereld te vinden, waaronder Chili en Austrialië en inmiddels ook Armenië. Dit komt doordat de Chardonnay een robuuste druifsoort is die prima tegen mindere of harde weersomstandigheden kan. Wijn van de Chardonnay druif is een echte allemansvriend. De druif wordt naast witte wijn ook gebruikt voor mousserende of rosé. Benieuwd naar onze wijnen? Bekijk hier onze pagina en bestel uw wijn direct online.

Showing all 6 results

Wijn Chardonnay druif kopen

Wijn van de Chardonnay druif is dus veelzijdig en kan op vele gelegenheden gedronken worden. Zoals een goede witte wijn of rosé betaamt moet u de wijn van de Chardonnay druif lichtgekoeld drinken. Opmerkelijk gezien was een chardonnay-wijn lange tijd niet heel populair. Inmiddels is dat zeker bijgedraaid. Het alcoholpercentage in een chardonnay kan vrij hoog zijn, waardoor hij ietwat zoeter smaakt. Of u nu een Armeense, Franse of Californische chardonnay drinkt: deze wijn is weet u ongetwijfeld te waarderen. En er bestaat dan ook een kleine kans dat u hem nog nooit geproefd of gedronken heeft. Ontdek de smaken die Drinkrituals te bieden heeft!

Een herkenbare smaak

Wanneer u in een restaurant een witte wijn bestelt, heeft u doorgaans vaak de keuze uit een chardonnay of sauvignon blanc. Toch valt de exacte smaak van de chardonnay niet makkelijk te omschrijven. Over het algemeen heeft hij, zonder houtrijping, een lekker knisperende, frisse smaak. Als u een chardonnay uit een warmer klimaat drinkt, bevat hij juist tonen van vanille en tropisch fruit. Chardonnays uit een warmer klimaat smaken dus een stuk ‘voller’ of zachter. Over het algemeen is de smaak sowieso goudgeel en voelt hij lekker vol op de tong aan. Logisch dat deze wijn dus bijna wereldwijd gedronken wordt.

De beste wijn-spijscombinaties

Chardonnay is een witte wijn. Van oudsher kunt u deze wijn dan ook het beste bij vis, salades of gevogelte drinken. Het is een vrij ‘vette’ wijn die vlak in de mond ligt. Daarom zijn combinaties met vis (zoals zalm of makreel) een echte aanrader. Deze combinaties zorgen voor een mooie ronde en volle smaak, met een heerlijke zachte afdronk. Chardonnay kunt u bij iedere gelegenheid schenken. Of dit nu een zakelijke borrel is of een gezellig avondje met vrienden. Met een goede chardonnay zit u eigenlijk altijd goed.

Onze hulp inschakelen

Bent u op zoek naar een nieuwe wijn die u nog nooit eerder gedronken heeft? Of zoekt u een wijn om uw gasten of vrienden mee te verrassen? Drinkrituals helpt u graag een handje bij het vinden van de wijn die bij u past. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag aan de ultieme wijnbeleving. Wilt u iemand trakteren op een of meerdere wijnen? Ook dat kan! Met onze zelf samen te stellen mixboxen maakt u de ultieme verrassing compleet.