Wijn bij Barbecue
Tijdens een mooie zomerdag ontkomt u er haast niet aan: de geur van barbecues trekt over de achtertuinen en terrassen van Nederlandse woonwijken. Wijn en barbecueën gaan goed samen. En zijn we met vrienden, familie of met het gezin, dan wordt er ook al snel een flesje opengetrokken. Maar wilt u echt genieten van wijn bij de barbecue? Wij geven u een aantal wijn- en spijstips zodat u de beste wijn combineert met het lekkerste vlees, kip, vis of een lekkere salade. Dat wordt genieten dus!
Showing all 12 results
Welke wijn bij de barbecue drinken?
Laten we beginnen bij de basis van het kiezen van een bijpassende wijn bij de barbecue. Die basis bestaat uit wat u op de barbecue legt en waar u zelf natuurlijk zin in heeft. Ook hiervoor geldt: rode wijnen en of rosé gaan beter samen met (rood) vlees en kip, terwijl witte wijn weer beter combineert bij een stukje kip, vis of een salade. Met name rosé en witte wijn zijn populair als wijn bij de barbecue. Dat komt omdat deze wijnen gekoeld moeten worden. En dat is natuurlijk heerlijk verfrissend op een warme zomerdag.
Tips wijn bij de barbecue
Er zijn dus verschillende tips die wij u kunnen geven als u wijn wilt drinken bij uw barbecue. Maar het is van belang dat u vooral dichtbij uw eigen smaak blijft. Bent u toch al niet zo’n fan van rode wijn? Dan hoeft u die zeker niet te drinken bij een barbecue. Een aantal punten om rekening mee te houden:
- Salades en (gegrilde) groentes. Witte wijn leent zich uitstekend voor de wat lichtere salades en groentegerechten. Kies voor een wijn die heerlijk verfrissend is. Zowel droge als zoete witte wijn zijn geschikt. Houdt u van een extraatje? Dan volstaat een witte wijn met bubbels ook.
- Kip op de barbecue wordt het vaakst gegeten als saté. Kip laat zich goed combineren met een fijne rosé, maar ook een volle witte of fruitige rode wijn passen prima bij kip van de barbecue. Rode wijn kan ook. Bijvoorbeeld bij gemarineerde kip. Maar deze wijn moet dan niet te zwaar zijn.
- Of u nu een biefstukje op de grill legt of een gemarineerd speklapje bakt, bij vlees past rode wijn altijd. Kies wel voor een soepele, fruitige variant bij varkensvlees. In het geval van rundvlees mag het een iets zwaardere wijn zijn. Maar niet te zwaar. Omdat veel vlees gemarineerd is en we vaak een sausje bij het vlees doen, kan een zware rode wijn iets te overstemmend zijn.
Vraag ons om advies
Bent u op zoek naar een echt unieke wijn om te schenken tijdens een barbecue? Bijvoorbeeld een Armeense of Georgische wijn? Wij helpen u graag met kiezen en voorzien u van passend advies op het gebied van wijn in combinatie met gerechten. Heeft u sowieso nog vragen over een bepaalde wijnsoort uit ons assortiment of over een druivenras? Neem contact op en stel uw vraag. Wij helpen u graag bij het kiezen van een wijn om van te genieten!