Exclusieve wijnen

Exclusieve wijnen koopt u bij Drinkrituals. Als gerenommeerd importeur van zowel Armeense als Georgische wijnen. In ons assortiment vindt u dan ook een bijzondere selectie wijnen uit deze landen in de Kaukasus. Qua wijnproductie zijn deze gebieden erg in opkomst en steeds meer wijnliefhebbers weten de exclusieve wijnen uit dit deel van de wereld te waarderen. Witte, fruitige wijnen en mooie volle rode wijnen met een fijn bouquet aan smaken kenmerken de wijnbouw uit de Kaukasus. Wilt u deze exclusieve wijnen zelf ervaren? Lees dan hieronder meer over ons aanbod en laat u verrassen. 

Showing all 11 results

Exclusieve wijnen kopen

In Nederland zijn Armeense wijnen nog helemaal niet zo bekend. En dat is zonde. Aangezien dit land volgens kenners het oudste wijn-producerende land ter wereld is. Bekend om zijn exclusieve wijnen vormen de bergen in Armenië en buurland Georgië de perfecte plek. Veelal dankzij het omringende vulkanische gebergte, waaronder de berg Ararat. De mineraalrijke grond vormt namelijk de perfecte bodem om wijnranken te telen, wat wijnen met een bijzonder karakter oplevert. Wilt u ook een exclusieve wijn uit Armenië proberen? Dat kan. Drinkrituals importeert namelijk zowel rode als witte exclusieve wijnen.

Exclusieve rode wijnen

Wat betreft exclusieve rode wijnen zit u met onze Armeense toppers helemaal goed. Een van de kenmerkende rode druifsoorten uit Armenië is de Areni. Een soort druif die uitermate goed tegen strenge winters kan. De Areni hoort echt thuis in het barre klimaat dat tijdens de wintermaanden heerst in de landen in en rondom de Kaukasus. Niet voor niets betekent Areni dan ook ‘bloed’ in het Armeens. Dat zegt veel over het temperament van de mensen in dit land. En dat levert exclusieve rode wijnen op. Naast de Areni is er keuze uit ruim dertig andere soorten druiven die geschikt zijn voor de wijnbouw. Andere bekende rode druivensoorten zijn:

  • Kakhet: Armeense rode druif die veelal wordt gebruikt voor dessertwijnen. Ook is hij terug te vinden in droge rosé en droge rode wijnsoorten.
  • Hakhtanak: De blauwe druiven van de Hakhtanak zijn geschikt voor mooie, full body rode wijnen. Hier worden ze dan ook veelal voor gebruikt, hoewel de Hakhtanak ook gebruikt kan worden voor zoete of mousserende rode wijnen.

Exclusieve witte wijnen

Witte wijnen zijn er ook in verschillende soorten en maten. Waaronder de bekende exclusieve Armeense witte wijnen. Omdat witte wijn zich beter laat smaken met vis of lichtere gerechten, kan de exclusieve witte wijn uit ons assortiment prima bij een salade, mediterraans of zomers gerecht. De witte wijnen uit het assortiment worden zorgvuldig voor u geselecteerd. Bekende witte druifsoorten zijn:

  • Garan dmak: Ook wel ‘vette staart’ in het Armeens genoemd. De druiventros van de Garan dmak lijkt namelijk op de staart van een lammetje. Deze witte druif doet het uitstekend in koudere klimaten en wordt onder meer toegepast voor tafelwijnen en brandy’s.
  • Kangun: Bekende druivensoort voor de Armeense brandy’s en de versterkte zoete wijnen.
  • Voskehat: Tot slot de Voskehat. Een fruitige druivensoort die aan de basis ligt voor veel blends en lichte witte wijnen. Ook de bekende oranje wijnen uit Armenië worden vaak gemaakt op basis van de Voskehat.

Wijn en spijs combineren

Wat is er lekkerder dan genieten van een mooi glas Armeense of Georgische wijn met een bijpassend gerechtje? Speciaal hiervoor ontwikkelde Drinkrituals een uitgebreide wijn-spijs combinatie waarbij de perfecte gerechten bij de juiste wijn worden uitgezocht. Zo’n combinatie wordt gedaan op basis van persoonlijke voorkeuren maar ook voorkennis van druivenrassen, herkomst en eigenschappen van een wijnsoort. Bent u benieuwd naar deze wijn-spijs combinatie? U vindt ze per wijnsoort op onze website. Ook als u vragen heeft kunt u bij ons terecht. Bovendien voorzien wij u graag van persoonlijk wijnadvies.

Persoonlijk advies

Zowel voor de echte wijnliefhebbers als voor de sporadische wijndrinker vinden wij het belangrijk dat er genoten wordt. Daarnaast vinden we het bij Drinkrituals belangrijk dat u op de juiste manier kennismaakt met Armenië, de wijncultuur en eeuwenoude tradities rondom het maken van wijn. Want dit proeft u hoe dan ook zeker terug in de wijnen. Omdat de meeste van deze wijnsoorten onbekend zijn vergeleken met de Europese tegenhangers, voorzien wij u graag van passend en persoonlijk advies. Heeft u vragen over een bepaalde wijnsoort bij een gerecht of wilt u weten hoe lang u de wijn het best kunt bewaren: wij helpen u bij de aankoop, de keuze en ook het bewaren van wijn.