Witte wijn

Relatief onbekend in West-Europa: Armeense witte wijn. En dat is eigenlijk zonde, want Armenië heeft een eeuwenoude reputatie als het op kwaliteitswijn aankomt. Tijd om daar verandering te brengen. Daarom vindt u in onze collectie een smakelijk aanbod Armeense witte wijnen van goede smaak, samenstelling en kwaliteit. Of u nu een frisse droge wijnsoort zoekt of liever een zoete of halfzoete op tafel heeft: maak kennis met de uitgebreide collectie Armeense witte wijn uit onze collectie.

Showing 1–24 of 35 results

Armeense witte wijn kopen

Armeense witte wijnen zijn het proberen waard. En dat geldt niet alleen voor de kenners. Ook als casual wijnliefhebber kunt u juist met de grote selectie Armeense witte wijnen van Drinkrituals vriend en kennis verrassen. Kenmerkend voor de smaak van Armeense witte wijn is het terroir waar de meeste druiven rassen groeien. Armenië is een bergachtig land, waarvan veel bergen oude vulkanen zijn. Dit heeft ook invloed op de Armeense grond, die dan ook vol zit met unieke mineralen en voedingsstoffen die het karakter van de druif ten goede komen.

Soorten Armeense witte wijn

Uiteraard zijn er verschillende soorten Armeense witte wijnen op de markt. Net als bij witte wijnen uit andere delen van de wereld is er een verschil tussen zoet, droog of halfdroog afhankelijk van de productiemethode en druifsoorten. Een aantal druifsoorten waar u zeker rekening mee moet houden:

  • Kangun: levert frisse witte wijnen, waar de kenner tonen van kweepeer, bloemen en honing in herkent.
  • Voskehat: ook wel ‘gouden druif’ genoemd. Deze Armeense druifsoort geeft lichte witte wijnen en wordt daarnaast veel toegepast in blends. In Azerbeidzjan wordt deze druif Khari genoemd.
  • Garan Dmak: letterlijk ‘vette staart’. Een oud-Armeense ras uit Armavir. De trossen geven een mooie druif die wordt gebruikt voor veel tafelwijnen, maar ook zoetere dessertwijnen en brandy’s.

Een ideale combinatie vinden

Een goede wijn is nou eenmaal prettig. Of u nu geniet van een heerlijk diner, een fijne wijn wilt drinken bij een film of serie of een lekker wijntje wil serveren bij een avondje met vrienden: een wijn die goed smaakt en eveneens imponeert is belangrijk. Meestal is het niet zo lastig om witte wijn te combineren met gerechten of gelegenheden. Witte wijn is erg toegankelijk en is in de meeste gevallen niet te zwaar. Maar vergeet niet dat er honderden soorten witte wijnen zijn. Een goede smaakcombinatie vinden kan nog best lastig zijn. Waaronder een wijn-spijcombinatie. Heeft u daar hulp bij nodig? Dan stellen wij deze graag voor u en uw gezelschap samen.

Meer weten? Drinkrituals geeft advies

Bent u benieuwd naar de verschillende eigenschappen van deze wijn of wilt u meer weten over een bepaald type? Drinkrituals denkt graag met u mee om de wijn te vinden die past bij uw smaak en of gelegenheid. Met een groot en divers aanbod, weten we precies hoe we u het beste van beste moeten schenken. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.