Rode wijn

Armenië is één van de oudste Christelijke landen ter wereld. Het wijnland bevindt zich in de Zuidelijke Kaukasus en kent een indrukwekkende en lange geschiedenis in wijnproductie. Armeense wijnproducenten maken nog graag gebruik van inheemse druivenrassen en weten hier ook uitzonderlijke blends van te creëren. Maar als Armenië zo’n bekend wijnland is, hoe komt het dan dat we vrijwel geen Armeense rode wijnen tegenkomen in West-Europa? We vonden het tijd om hier verandering in te brengen, want ze zijn bezig aan een heuse opmars! Bij Drinkrituals vindt u een uitgebreid assortiment aan Armeense rode wijnen van de hoogste kwaliteit. Laat u verrassen en haal vandaag uw nieuwe favoriete rode wijn in huis!

Showing 1–24 of 37 results

Armeense rode wijn kopen

Bij uitstek zijn de Araratvallei en de Vayots Dzor regio de meest bekende wijnstreken van Armenië. De meeste wijngaarden liggen op grote hoogte, gemiddeld op zo’n 1700 meter boven zeeniveau. Het zeeklimaat zorgt ervoor dat de wijnstokken goed gedijen. De bodems zijn vulkanisch en steenachtig wat zeer bevorderlijk is voor de productie van blauwe druivensoorten. Hierdoor krijgen ze hun typische Armeense smaak. Bekende inheemse druivenrassen die worden gebruikt voor het maken van Armeense rode wijn zijn de Areni Noir, Khndoghni en de Kakhet. Armeense rode wijnen met deze druivensoorten vindt u ook op de webshop van Drinkrituals.

Kenmerken Armeense rode wijn

De Areni-druif is één van de meest belangrijke rassen voor het produceren van Armeense rode wijn. Areni betekent bloed in het Armeens en heeft haar naam te danken aan een stadje waar de oudste wijnkelder ter wereld werd ontdekt in 2011. De Areni Noir-druif wordt verbouwd in de Vayots Dzor regio in het zuiden van het land. De druif komt zowel voor in droge als in halfdroge wijnvarianten die zich kenmerken door een fruitige smaak vol met structuur. Armeense rode wijnen zijn echte kwaliteitswijnen en kunnen de perfecte aanvulling zijn op verschillende gelegenheden. Bovendien kunt u de wijn prima voor een langere periode bewaren.

Absoluut het ontdekken waard

Rode wijn uit Armenië is absoluut het ontdekken waard. De jarenlange ervaring in het maken van wijn heeft ertoe geleid dat Armenië langzaam weer terug op de (wijn)kaart gezet wordt. Wijnliefhebbers kunnen met Armeense rode wijn écht hun hart ophalen en nieuwe smaken en aroma’s ontdekken. U zult u en uw gasten niet teleurstellen wanneer u eens een rode wijn uit Armenië op tafel zet in plaats van een klassieke Merlot. De rode wijnen uit Armenië hebben vaak een volle smaak, zijn mooi van kleur, en doen er niet onder voor welbekende Europese of Amerikaanse wijnen. Bent u dus op zoek naar een unieke kwaliteitswijn waarvan uw smaakpapillen op hol slaan? Dan zit u met Armeense rode wijnen altijd goed.

Bestel direct online

Echte wijnkenners- en liefhebbers zullen ongetwijfeld houden van onze rode wijnen uit Armenië. We hebben een uitgebreid aanbod zorgvuldig samengesteld, zodat er voor ieder type wijndrinker wel een smaak tussen zit die hen aanspreekt. Het is ons voornemen om Armeense wijnen onder de aandacht te brengen bij Nederlandse wijnfanaten, want deze prachtwijnen zijn van uitstekende kwaliteit. We helpen u dan ook graag bij het vinden van een passende wijn. Heeft u vragen over onze producten? Of kunt u hulp gebruiken bij het maken van wijn-spijscombinaties? Neem dan gerust contact met ons op. We voorzien u graag van professioneel advies!