Rosé wijn

Armenië is als wijnland nog vrij onbekend in het Westen. Zonde, want er wordt al bijna twee millennia wijn gemaakt in dit land. Zo ook Armeense rosé. In ons assortiment hebben wij dan ook verschillende smaken opgenomen, zodat u een ruime keuze heeft uit wijnen die u aanspreken. Benieuwd? Op deze pagina vertellen wij u graag meer over de verschillende soorten Armeense rosé. Ontdek de wijn die bij u past en bestel hem direct in onze webshop!

Showing all 5 results

Armeense Rosé kopen

Met de populariteit van roséwijnen, neemt ook de populariteit van Armeense rosé toe. Niet zo gek, want wijnen uit dit land dienen zeker geproefd te worden. Ze verdienen die waardering, al is het alleen maar omdat de Armeense wijnbouwcultuur zo ver terug in de tijd gaat. En nog altijd verbouwen de Armenen met veel passie hun wijnranken. Dit levert prachtige druiven op, geteeld op de vruchtbare akkers rondom oude vulkanen en bergen. Armeense rosé onderscheidt zich van andere soorten en is rijp om door u, uw vrienden of relaties geproefd te worden.

Druifsoorten om rekening mee te houden

Armeense rosé en andere soorten rosé worden altijd gemaakt van blauwe druiven. Soms in combinatie met witte druifsoorten. Een aantal veelgebruikte druifsoorten voor Armeense roséwijnen:

  • Areni (Noir): De Areni of Areni Noir wordt veelvuldig toegepast in Armeense rode wijn en roséwijnen. Een blauwe druif om op te bouwen. Geeft een volle smaak, met kruidige tinten. Als rosé geeft hij een prettige afdronk aan de wijn.
  • Voskehat: Ook wel de ‘gouden druif’ genoemd. Een witte druifsoort. Deze laat zich echter prima combineren in een blend. Heeft een fris zuurtje en bevat tonen van fruit zoals meloen en appel.
  • Karmrahyut: Smaken van rijp, rood fruit domineren een rosé met de Karmrahyut druif. Herkenbare tonen van fruit en kruiden.

Vind de ideale combinatie

Rosé uit Armenië is een toegankelijke wijn die zich makkelijk laat combineren met gerechten en diverse settings. U kunt deze wijnen zowel bij borrels, diners als bij zakelijke meetings drinken. Verras uw vrienden of zakenrelaties met een écht unieke wijnsoort. Qua smaak en gerechten, valt een rosé altijd prima te combineren met allerlei soorten gerechten. U kunt hem drinken bij vlees, vis, maar ook kip en of salades. Ook lekker tijdens warme zomermaanden, wanneer u graag een verfrissend wijntje wil drinken.

Meer over onze wijnen

Een groot voordeel van onze wijn, is dat u ze zowel voor u zelf, voor uw vrienden of als relatiegeschenk kunt geven. Wilt u iemand echt verrassen? Stel dan samen een mix of cadeauset van verschillende wijnsoorten samen. Armeense wijnen zijn in Nederland nog relatief onbekend. Maar ze zijn zeker een aangename verrassing. Zoekt u tenslotte nog tips of heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij horen graag hoe wij u kunnen helpen.