Wijn Aleksandrouli druif

Het druivenras Aleksandrouli is een inheems Georgische soort druif. De druiven zijn ontzettend zacht en romig van smaak en rijpen relatief laat. Doordat ze pas in een later stadium geoogst zijn, zijn de druiven gevuld met smaak. Kenmerkend voor deze druivensoort zijn de zoete aroma’s van frambozen en zwarte kersen. Van de Aleksandrouli-druiven worden zowel droge als half zoete rode wijnen geproduceerd. Wij zijn in ieder geval overtuigd. Haal uw wijn met Aleksandrouli-druif vandaag nog in huis!

Enige resultaat

Wijn Aleksandrouli druif kopen

Wist u al dat de eerste wijnen ter wereld gemaakt zijn in Georgië? In dit land is het allemaal begonnen. Vroeger werd van de Aleksandrouli-druif uitsluitend zoete wijn geproduceerd. De half zoete wijn bestaat vaak uit de Aleksandrouli-druif gecombineerd met de Mujureteli-druif, afkomstig uit Racha. Tegenwoordig zijn wijnhuizen ook geïnteresseerd in het herontdekken van de druif en maken zelfs een heerlijke droge variant wijn met deze druif. Dat heeft wijnhuis Koncho maar eens goed bewezen. In Kachetië hebben zij wijngaarden aangeplant om dit te realiseren. Én met succes. Koncho produceert er uitstekende droge rode wijnen van.

Het bijzondere smaakkarakter

Omdat de druiven verschillende doeleinden hebben, zijn er ook diverse smaak- en geurcombinaties ontwikkeld. Over het algemeen hebben Aleksandrouli wijnsoorten fruitige en zoetige aroma’s. De druiven kunnen ook met andere soorten druiven gecombineerd worden. De droge wijn heeft iets weg van een dropachtige geur, maar ook geurentinten van zwarte bessen, frambozen bramen komen naar voren. De echt zoete geur van fruit is logischerwijs beter herkenbaar in de half zoete wijn. De smaken zijn sappig en ietwat tannine. Bovendien heeft een Aleksandrouli wijn bijna een fluwelen afdronk.

Dineren combineren met wijn

De wijnen met Aleksandrouli-druiven worden vaak omschreven als veelbelovend. Dit is omdat ze toepasselijk zijn bij verschillende aangelegenheden. Gaat u een gezellig avondje lang tafelen? Of organiseert u een borrel? Dan maakt u uw gelegenheid uniek met een Aleksandrouli wijn. De smaak van de wijn past perfect bij gerechten met rood vlees, mediterrane gerechten, kaas en salades, maar ook doet de wijn het goed bij zoetigheden zoals chocolade. De combinaties zijn talloos. Zo kunt u toch iedere keer weer genieten van dezelfde wijn, maar op nét een andere manier ervaren en nieuwe aroma’s herkennen.

Wij staan klaar voor advies

Gaat u binnenkort de keuken in om een heerlijk gerecht te bereiden maar twijfelt u over de bijpassende wijn? Kom dan met ons in contact. Wij voorzien u graag van advies en uitgebreide informatie over onze wijnen. Zo verklappen wij de beste wijn-spijscombinaties en hoe u de gekozen wijn het beste kan bewaren en serveren. Op deze manier bent u tot in de uiterste puntjes verzorgd en kunt u genieten van bijzondere momenten.