Wijn Cabernet Franc druif

Het minder bekende broertje van de Cabernet Sauvignon is de Cabernet Franc-druif. Deze druif komt op de derde plek van meeste bekende blauwe druiven uit Bordeaux te staan. Ondanks dat de Cabernet Franc minder bekend is bij de sauvignon, is deze wel geprezen in de rode wijnen uit de Loire-streek. Hier worden prachtige cépagewijnen van gemaakt. De Cabernet Franc-druif komt daarentegen bij Armeense wijnsoorten vaak in combinatie met andere druivenrassen voor. De zogenaamde blend. Dit komt omdat de druif de beste ondersteunende kwaliteiten heeft en goed harmoniseert met andere druivensoorten. U bestelt wijnen met de Cabernet Franc-druif eenvoudig op onze webshop.

Showing all 5 results

Wijn Cabernet Franc druif kopen

Hoewel het niet helemaal zeker is, gaat men ervan uit dat de Cabernet Franc-druif afkomstig is uit de Bordeaux. Toch zijn er sporen gevonden in het DNA van de druif die leiden naar het Spaanse Baskenland. De Cabernet Franc-druif rijpt ontzettend snel. Mede door deze eigenschap wordt de druif vaak gecombineerd met andere druivensoorten die minder snel rijpen. De druif groeit vooral in Frankrijk, maar is inmiddels ook te vinden in Hongarije, Noord-Italië en Californië. De druif floreert op kalkrijke bodems zoals zand of klei. Benieuwd naar de frisse en fruitige smaak van wijnen met Cabernet Franc-druif? Haal dan een flesje in huis. U zult niet teleurgesteld zijn.

Uiteenlopende smaakkarakters

De Cabernet Franc-druif is een kleine druif en de wijnen met deze druif hebben uiteenlopende geuren en smaken. Zo bestaan er lichtere rode wijnen die vaak frisser en fruitiger smaken, maar ook diep donkerrode wijnen. Wat een Cabernet Franc-druif typeert zijn de fruitige geuren van zwarte bessen, aardbeien en frambozen gecombineerd met kruidachtige geuren. Andere kenmerken van deze druif zijn de vrij zachte smaak en fijne afdronk. Een ideale aanvulling op vele gelegenheden.

Perfecte tafelwijn

Liefhebbers van herfstgerechten kunnen in combinatie met deze wijn hun hart ophalen. De Cabernet Franc-druif past namelijk erg goed bij gegrilde zalm, paddenstoelen, kalfsvlees, gevogelte of eenden. Een aantal voorbeelden van gerechten die voornamelijk tijdens het herfstseizoen gegeten worden. De wijnen zijn gastronomisch prima inzetbaar bij gerechten waarbij dezelfde smaakintensiteit heerst. Dit maakt de Cabernet Franc wijn een ideale tafelwijn. Tijdens de koudere dagen zitten we tenslotte toch graag binnen en vaak langer aan tafel. Of dit nu een formele of een informele setting heeft: een goede bijpassende wijn bij het eten brengt een stukje gezelligheid.

Hulp nodig bij het uitzoeken van uw wijn?

We begrijpen dat het uitzoeken van de geschikte wijn, om welke reden dan ook, lastig kan zijn. De verkeerde wijn kan de smaak van het eten op de verkeerde manier overbrengen. De wijn hoort het eten te complimenteren en vice versa. Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste wijn. Of dit nu is voor een diner, borrel of andere gelegenheid, u kunt altijd contact met ons opnemen. Ook voor meer informatie over onze diverse de druif- en wijnsoorten staan wij u graag te woord.