Wijn Garan Dmak druif

Garan Dmak of Garandmak betekent ‘vette staart’ in het Armeens. De druif heeft zijn naam te danken aan het feit dat het lijkt op de staart van een lammetje. Armenië is één van de oudste wijnlanden ter wereld. In het land wordt er nog graag gebruikt gemaakt van inheemse druivenrassen zoals de Garan Dmak. Over het algemeen komt de druivensoort vooral voor in een blend; een wijn waarbij diverse druivenrassen met elkaar gecombineerd worden.

Showing all 2 results

Wijn uit Garan Dmak druif kopen

De Garan Dmak-druif stamt uit de regio Armavir. De druif is een oud Armeens ras die al jarenlang bestaat. Bovendien kan de druivensoort overleven bij ijskoude temperaturen. Zo is ontdekt dat de Garan Dmak bij -15°C nog overleeft. Dit maakt de druif uniek, want de meeste rassen kunnen alleen groeien bij warme temperaturen. De Garan Dmak-druif is geplant op wijngaarden aan de voet van de berg Ararat. De wijngaarden liggen op 1400 tot 1600 meter boven zeeniveau. Het doel van het aanplanten van verschillende inheemse druivensoorten was het weer op de kaart zetten van Armeense wijnen om zo te kunnen concurreren met de beste van de wereld. De wijnen onderscheiden zich door het samenvoegen van unieke, inheemse druivenrassen, een eigen terroir en eeuwenoude productiemethoden. Inmiddels zijn de wijnen met Garan Dmak-druif immens populair.

De ideale blendpartner

Omdat de druif met veel andere druivensoorten gecombineerd kan worden maakt het de ideale blendpartner. De Garan Dmak-druif is een populair ras met een groenachtige gele kleur, de bessen hebben een dikke huid en groeien in compacte trossen. Daarnaast is het een zwaardere variëteit. Witte wijnen met deze druif worden omschreven als een volle wijn met in de afdronk iets kruidigs en een vleugje citrus.

Wijn-spijs combinatie

Uiteraard kunt u de wijn drinken bij verschillende gerechten en op bepaalde gelegenheden. Zoals bij veel witte wijnen smaakt de Garan Dmak lekker bij lichte gerechten zoals vis, gevogelte, salades en gegrilde groenten. Bovendien doet een witte wijn het ook altijd goed bij een kaasplankje. Gezellig als nagerecht of ter gelegenheid van een borrel. Deze druif is veelzijdig en past bij veel gelegenheden. U kunt wijnen met de Garan Dmak-druif ook bestellen in een speciale mixbox. Ideaal voor een wijnproeverij bij u thuis of leuk om weg te geven.

Altijd welkom voor vragen of advies

Bent u benieuwd naar de smaken van een wijn met Garan Dmak-druif? Neem dan contact met ons op en laat u adviseren. Afhankelijk van uw persoonlijke smaak en gelegenheid kunnen wij u helpen bij het vinden van een passende wijn met de juiste druif. Met plezier voorzien we u van de meest fantastische wijnen en geven we graag handige tips over het bewaren en schenken van de wijn.