Wijn Haghtanak druif

Maak kennis met de wijn van de Haghtanak druif. Deze blauwe Armeense druifsoort is een echte smaakmaker en wordt gebruikt voor verschillende wijnen. Het is een veelzijdige druifsoort die erg toegankelijk is. De Haghtanak wordt dan ook gebruikt voor droog rood, zoet of rode wijn met bubbels. Wijn van de Haghtanak druif kenmerkt zich door een groot en divers bouquet en smaken. Niet zo gek dat deze wijn vaak in een blend wordt toegepast. Wijn van de Haghtanak druif is een wijn om op te bouwen. Maak hier kennis met deze wijn en bestel direct een of meerdere flessen online.

Showing all 5 results

Wijn Haghtanak druif kopen

Wijn van de Haghtanak druif bestaat zelden uit honderd procent Haghtanak. Vaak wordt wijn met de Haghtanak druif gecombineerd met andere druifsoorten uit Armenië. Waaronder de stevige Areni of Kakhet druif. De druifsoort is eigenlijk nog niet zo heel oud. Dit komt omdat de Haghtanak een kruising is van de Saperavi en Sorok Lyet Oktyabrya. De Haghtanak, een hybride dus, is rond de jaren 70 tot gekruisd in een Armeens lab. De druifsoort bleek prima te smaken in combinatie met andere wijnen. De perfecte druifsoort voor Armeense blends.

Smaakkarakter Haghtanak druif

Het is lastig om de Haghtanak druif in een smaakprofiel te plaatsen. Dat komt omdat er nog geen wijnen zijn die volledig uit de Haghtanak bestaan. Drinkt u hem echter in een blend, dan merkt u dat hij een goede smaakverdeler is die zich goed laat combineren met andere soorten. Hier komt deze druifsoort beter tot zijn recht. Wijnsoorten met de Haghtanak hebben body (vaak door de meerdere soorten druiven die gebruikt zijn) en hebben een stevige afdronk. Probeer hem een bij u thuis en schenk deze blends zeker tijdens een zakendiner of etentje met vrienden. Dat verdient hij.

Diverse combinaties mogelijk

De Haghtanak levert dus voornamelijk rode wijnen. Afhankelijk van uw voorkeur met of zonder bubbels, droog of zelfs zoet. Zoals eigenlijk alle rode wijnen, kan u deze wijn prima drinken in combinatie met vleesgerechten of zwaardere gerechten. Probeer deze rode wijn ook eens bij Oosterse gerechten met vlees, zoals stoofschotels, lam of rund. Een combinatie met kip of vis is wat minder gelukkig, aangezien de rode wijn de gerechten kan overstemmen. Terwijl een goede balans tussen het gerecht en de wijn altijd belangrijk is.

Proef, probeer en laat u adviseren

Het kiezen van de juiste wijn in combinatie met een goed gerecht kan lastig zijn. Zeker als u een wijn wil proberen die u nog niet zo goed kent. Daarom helpt Drinkrituals u graag bij het combineren van de juiste wijn met gerechten. Ook geven wij praktische adviezen over de wijn en tips om hem te drinken en te bewaren. Onze wijnen zijn geschikt voor verschillende gelegenheden en zijn dus ook leuk om cadeau te doen. Iemand echt verrassen? Kies dan voor een cadeausetje van onze wijnen. Een unieke mix exotische wijnen voor een complete verrassing. Heeft u nog vragen of zoekt u advies? Neem dan contact met ons op!