Wijn Karmrahyut druif

Wanneer u een wijn van of met Karmrahyut druif ziet, weet u dat u met een echt authentieke Armeense wijnsoort te maken heeft. Deze blauwe druifsoort groeit namelijk alleen in Armenië, waar hij op meer dan duizend meter boven zeeniveau wordt verbouwd. Het is een vrij onbekende druifsoort in West-Europa. Op de Kaukasus wordt hij echter al duizenden jaren gebruikt voor stevige, sappige rode wijnen. Vandaar ook de naam, die ‘sappig rood’ of ‘rood sap’ betekent. Wijn van de Karmrahyut druif heeft dan ook de nodige body. Benieuwd? Op deze pagina laten wij u graag kennis maken met deze druif en wijnsoort. Maar het beste is natuurlijk om gewoon een fles te bestellen en de wijn zelf te proeven!

Showing all 6 results

Wijn Karmrahyut druif kopen

Wijn van de Karmrahyut druif bestelt u eenvoudig in onze webshop. Op dit moment hebben wij verschillende wijnen opgenomen. De Karmrahyut druif levert niet alleen mooie rode wijnen, maar ook heerlijke rosé. Deze wijnen zijn de perfecte aanvulling op een gezellig avondje met vrienden, een zakelijk diner of om bij een borrel te drinken. De wijn laat zich goed combineren. Hoewel onbekend, vinden wij dat de wijnen van de Karmrahyut druif zeker ontdekt en geproefd mogen worden.

Smaakkarakter Karmrahyut

De Karmrahyut wordt dus alleen nog maar in Armenië verbouwd. Dat geeft de druif en de wijn een exclusief karakter. De Karmrahyut levert stevige rode wijnen op, dus daar moet u wel van houden. Qua smaakkarakter geeft de Karmrahyut druif een mooie volle smaak met tonen van rood fruit, rozenblaadjes en diverse kruiden. Wijn die volledig uit Karmrahyut druiven bestaat, komt u eigenlijk zelden tegen. Vaak wordt hij dan ook vermengd met andere Armeense druivenrassen zoals de Areni of Kakhet. Dit zorgt voor een mooie, gelaagde smaak. Die smaak eindigt wel een stevige tannine. Dus daar moet u wel van houden.

Eindeloze combinaties

Net als onze andere rode wijnen is de wijn van de Karmrahyut prima te combineren met allerlei vleesgerechten, verschillende soorten jus en sauzen. Omdat de smaak van deze wijn toch nét wat anders is dan u gewend bent van Europese wijnen, raden we het zeker aan om hem eens te combineren met gerechten uit het Midden-Oosten. Stoofschotels, gerechten uit de tajine of gerecht met lam. Let wel: het is een stevige rode wijn, dus ook hiervoor geldt dat vis, kip of lichte gerechten niet goed combineren. De wijn kan dan te veel de boventoon voeren of het gerecht zelfs overstemmen.

Advies, tips en meer!

Wilt u uw vrienden of zakenrelaties verrassen met echt bijzondere wijnen? Bekijk dan naast deze wijn ook eens de andere wijnen uit ons assortiment. Kwaliteitswijnen en unieke speciaalwijnen uit de Kaukasus voor een scherpe prijs. Ook leuk om als cadeau te geven, los of in een mixbox! Zoekt u nog advies voor het drinken van een wijn of combineren van spijs met een bepaalde wijnsoort? Ook dan staat Drinktuals graag voor u klaar. Neem altijd even contact met ons op en stel uw vraag. Wij reageren zo snel mogelijk.