Wijn Khndoghni druif

Khndoghni staat voor ‘lachend’ in het Armeens. Ondanks dat deze druivensoort voornamelijk voorkomt in Nagorno-Karabach, is de druif inmiddels ook te vinden in delen van Armenië en in Oezbekistan. De oorsprong van de druif is tot op heden onduidelijk. De druiven worden gebruikt om de lekkerste rode wijnen van te maken. Deze bevatten veel alcohol en zijn vol en droog van smaak met tannine en een goede structuur. Naast de rode wijn variant wordt de druif ook gebruikt om dessertwijn van te maken. De laat geoogste Khndoghni druiven dienen als perfecte ingrediënten voor een smaakvolle wijn bij het nagerecht.

Showing all 3 results

Wijn uit Khndoghni druif kopen

De Khndoghni druivensoort, ook wel Sireni of Scireni genoemd, is een typisch Armeense soort die op traditionele wijze geproduceerd is. De druiven hebben een stevige schil en veel tannine. Een wijn met Khndoghni-druif heeft een prachtige kersrode kleur met fuchsia tinten. De smaak van de wijn kenmerkt zich door kruidige en fruitige geuren gecombineerd met houtaroma´s. Bovendien gaan de zuren en aangename bitterheid perfect samen. De wijn heeft een soepele textuur en een verfijnde afdronk die lang op de tong blijft liggen. De Khndoghni-druif is een inheems druivenras en komt zowel voor in blends als in een pure vorm.

Metgezel bij het dessert

De druif maakt een ideale dessertwijn door de fruitige smaken, maar kan ook goed bij andere gelegenheden geschonken worden. Rode wijnen doen het immers altijd goed bij rood vlees, wild en andere gerechten waar vlees in verwerkt is. De Khndoghni-druif is daarom gastronomisch inzetbaar op verschillende momenten. Zo kunt u eenvoudig vanuit uw eigen woning toch een beetje de échte smaken van Armenië proeven. Zo makkelijk kan het zijn.

Wij helpen u graag

Bent u benieuwd naar de verschillende wijnen uit ons assortiment met Khndoghni-druif? Of wanneer u deze bijvoorbeeld het beste kunt serveren? Neem dan altijd contact met ons op. Wij staan klaar voor vragen of advies. Daarnaast voorzien wij u graag van inspiratie op het gebied van wijn-spijs combinaties. We helpen u graag bij het vinden van een geschikte wijn die past bij uw smaak.