Wijn Mtsvivani Kakhuri druif

Wie van unieke wijnen houdt heeft met wijn gemaakt van de Mtsvivani Kakhuri druif geluk. Dit is namelijk een zeer zeldzame witte druif uit Georgië. Er zijn maar enkele wijnhuizen die wijnen met deze druivensoort produceren. Dit maakt een wijn met Mtsvivani Kakhuri druif ontzettend uniek. Het grootste wijnhuis is verreweg Koncho. Wijnen met Mtsvivani Kakhuri druif hebben een volle smaak met fruitige aroma’s en wordt maar zelden geblend. Wij zijn daarom trots om diverse wijnen met dit druivenras aan te bieden. Laat u verrassen door ons assortiment!

Showing all 3 results

Mtsvivani Kakhuri druif kopen

Vroeger werd de Mtsvivani Kakhuri druif nog in andere delen van de regio Kachetië in Georgië verbouwd. Helaas is door druifluis en andere ziektes de druivensoort schaars geworden. Het inheems Georgisch druivenras kan vroeg geoogst worden in tegenstelling tot andere rassen. Niet alleen wordt de Mtsvivani Kakhuri druif gebruikt voor het maken van witte wijn, ook oranje wijnen kunnen met deze druif geproduceerd worden. Een oranje wijn is licht van body maar is sterk van smaak met daarin uitgesproken aroma’s. De Mtsvivani Kakhuri is een echte kwaliteitsdruif die vol is van smaak.

Het smaakkarakter van Mtsvivani Kakhuri

Het smaakkarakter van de Mtsvivani Kakhuri druif is fruitig, maar vol van smaak. Aroma’s van tropisch fruit zoals perzik, abrikoos en mandarijn komen hier sterk in terug. De witte wijn laat een zachte en prettige smaak na in de mond. Een echte aanrader. Een wijn met deze druivensoort proeft u tenslotte niet iedere dag…

Uniek druivenras

Wijnhuis Koncho & Co is leider in het produceren van Mtsvivani Kakhuri. Zij hebben een wijngaard van een halve hectare die zich pal aan de voet van de Kaukasusberg bevindt. Inmiddels zijn er ook andere wijnhuizen die de druivensoort aan het herontdekken zijn. Zo hebben wij wijn met Mtsvivani Kakhuri druiven in ons assortiment van wijnhuis Casreli. Deze producent is weliswaar stukken kleiner dan Koncho, maar we hopen stiekem dat meerdere producenten zullen volgen. De wijnen smaken uitstekend en zijn van de hoogste kwaliteit.

Bestel uw wijn online

Wij helpen u graag bij het vinden van een unieke witte wijn. Wellicht heeft u vragen over deze druivensoort of bent u benieuwd hoe u deze wijn combineert met gerechten. Hiervoor kunt u altijd bij ons aankloppen en contact opnemen. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbevelen van wijnen en wijn-spijs combinaties.