Wijn Voskehat druif

De Voskehat druif is een witte druifsoort die in Armenië voorkomt en hier al vele eeuwen verbouwd wordt. De druif wordt verbouwd op de vruchtbare hellingen van Voskehat een stadje bij Yerevan, de hoofdstad van Armenië. Hij staat bekend om zijn vele suikers en volle smaak. Bent u benieuwd naar de eigenschappen van wijn van de Voskehat druif? Bekijk hier de pagina en ontdek deze prachtige, smaakvolle wijnen uit de Kaukasus. Ideaal om te schenken als u op zoek bent naar een nieuwe soort wijn of graag nieuwe wijnsoorten ontdekt.

 

Showing all 17 results

Wijn Voskehat druif kopen

In ons assortiment vindt u dan ook verschillende wijnen waarvan de Voskehat druif de basis is. De druifsoort staat bekend als een erg productieve, en ontwikkelt veel suikers gedurende de groei en het rijpingsproces. Niet zelden zijn wijnen met Voskehat druiven dan ook zoete wijnen. Toch lijkt er een kentering gaande en worden er ook steeds meer droge witte wijnen van Voskehat druiven gemaakt. De druif herkent u aan zijn zoetige, frisse toon die in de buurt komt van appel, meloen en hier en daar wat limoen.

voskehat

Een unieke wijn

De Voskehat druif wordt ook toegepast in de speciale oranje wijn. Deze wijn is authentiek voor Armenië en Georgië en wordt al eeuwenlang gemaakt in speciale kruiken of ‘Qvevri’ en “Karas” genoemd. Dankzij het maak- en rijpingsproces in deze kruiken krijgt de wijn een unieke smaak en verkleurt hij naar een wat donkerdere, oranje kleur. Oranje wijnen worden dan ook steeds populairder en zijn zeker de moeite waard om te proberen. Wijnen die op deze manier zijn gemaakt, herkent u in ons assortiment aan het oranje kruikje boven de afbeelding.

Wijnen van de Kaukasus

De wijnen uit de Kaukasus zijn de afgelopen jaren steeds bekender geworden. Ook in Nederland. Toch kent nog niet iedereen de wijnen die deze druif levert. Met name de smaak en de opbouw van een wijn uit Armenië of Georgië is heel anders dan de standaard Westerse wijnen. Dit heeft niet alleen met de druifsoort te maken, maar ook met het gehele maakproces van de wijn. Onze tip? Koop eens een of meerdere flessen en laat uzelf verrassen door het rijke bouquet aan smaak.

Zelf onze wijnen proberen

Bent u enthousiast en wilt u uzelf, uw vrienden of relaties verrassen met een echt unieke wijn? Dan bent u bij Drinkrituals op de goede plek. Hier vindt u een zeer uitgebreide collectie wijnen die nét even wat anders zijn dan de klassieke wijnsoorten die u altijd al drinkt. Exotische wijnsoorten uit de Kaukasus en andere delen van de wereld liggen klaar om geproefd te worden en zijn ook als mix in cadeauset verkrijgbaar. Heeft u nog vragen over onze wijnen, service of levering? Neem dan contact op. Wij helpen u graag!